Nu we midden in de winter zitten is het dé tijd voor winterse gerechten en drankjes. Denk dan niet alleen aan warme drankjes, maar ook aan smoothies. Hoezo zijn smoothies eigenlijk het meest populair in de zomer? Je kunt er namelijk heel goed een winterse twist aan geven.
Al ik aan winterse geuren denk, dan is dat onder andere de geur van verse appeltaart uit de oven en gestoofde peren. Dus voor een winterse smoothie zijn dan appel, kaneel en peren prima ingrediënten. Ik wist zelf nog niet zo goed hoe ik het ging doen, dus liet ik me inspireren door The Green Happiness. In de wintereditie van het boek Your 50 days of Green Happiness worden er naast gerechten ook enorm veel smoothierecepten gedeeld. Uiteindelijk heb ik met hulp van het boek en wat van mijn eigen smaak de volgende smoothies gemaakt. Je kunt ze drinken wanneer jij wilt natuurlijk, bijvoorbeeld als ontbijt of als tussendoortje.
De appeltaartsmoothie
Benodigdheden:
– appels
– 60 gram verse dadels zonder pit
– 200 ml havermelk
– 300 ml water
– 60 gram havermout
– 2 tl kaneel
Snijd het klokhuis uit de appels en doe ze samen met de dadels, havermelk, havermout, kaneel en water in de blender. Mix, mix, mix!
Creamy winter drink
Benodigdheden:
– 300 ml amandelmelk
– 100 ml kokosmelk
– 20 gram cashewnoten
– 2 el ahornsiroop
– een halve theelepel vanille-extract
– een halve theelepel nootmuskaat
– een mespunt kaneel
Mix alle ingrediënten in de blender en… that’s it!
Peer Speculaas smoothie
Benodigdheden:
– 2 peren
– 1 theelepel amandelpasta
– een flinke snuf speculaaskruiden
– 1 theelepel kaneel
– 100 ml amandelmelk
– 100 ml water
Snijd het klokhuis uit de peren en doe ze samen met de amanelpasta, speculaaskruiden, kaneel, amandelmelk en water in de blender. Genieten maar!
Foto header via iStock, credits: Rimma_Bondarenko