3 x inspiratie om je tuin lenteklaar te maken

by Jill Buitenhuis

De winter is de perfecte periode om je tuin alvast ‘summerproof’ te maken. Zodra de lente begint en het weer wat langer licht blijft buiten kun jij direct genieten en gebruik maken van je tuin. Het is misschien niet zo fijn om met -3 in de tuin te werken, maar je plukt er later zeker de vruchten van! Wij hebben daarom voor jullie de leukste ideeën opgezocht waar je inspiratie uit kunt halen. Ga jij dit jaar de show stelen met je tuin?

Loungeruimte

Dit mag niet ontbreken in je tuin: de eyecatcher. Een Loungeset heb je in verschillende soorten en maten. Zelfs voor een kleine tuin is het ook handig om te kiezen voor een loungeset. Zo hoef je niet steeds overal stoelen vandaan te toveren en maak je je tuin direct cosy. Als je wat meer ruimte in de tuin hebt kun je ervoor kiezen om een echte loungeruimte te maken. Een klein plekje waar je even helemaal tot rust kunt komen. Kies voor een buitenhaard, voor als het net even te koud is om buiten te zitten. Ook grote kussens stralen meteen meer rust uit. Op heuts.nl kun je een kijkje nemen voor onder andere de buitenhaard en nog veel meer leuke dingen voor in de tuin.

Verlichting

Lichtjes zorgen direct voor meer sfeer. Binnen merk je bij de meeste mensen dat er ’s avonds gezellige kaarsen worden aangestoken, maar de tuin wordt een beetje vergeten. In de tuin kun je echter voor veel verschillende verlichting kiezen. Kies ervoor om een boom te verlichten met een spotje van onderaf, hang wandverlichting op aan de schutting/muur of ga voor LED-lampjes aan de zijkanten van het pad. Zo creëer je een sprookjesachtige tuin, waar iedereen ’s avonds gezellig thee of wijn wil drinken.

Lees ook:  Hoe je van die zolderkamer een toffe kinderkamer maakt!

Water

Water zorgt ook voor een rust-element in je tuin. Daarnaast staat het mooi en chique. Vaak denkt men gelijk aan een vijver, echter hoeft water in de tuin zeker niet altijd een vijver te betekenen. Denk ook eens aan een zacht kabbelende waterpomp of een kleine (design-)fontein. Er zijn talloze waterornamenten waarmee je je tuin net die extra touch kan geven.

 

Foto header via iStock, credits: Ivanko_Brnjakovic

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy