10 x kijkvoer om de wintermaanden door te komen

Het wordt alsmaar kouder en kouder buiten. Een hele goed reden om meer films en series te kijken. Toch blijft het lastig om een leuke film of serie uit te kiezen zodra je Netflix opent. So much choice! Daarom nu een lijstje met Netflix kijkvoer, waarmee je de wintermaanden zeker doorkomt. Van heerlijke wegkijkseries tot spannende, psychologische trillers.

10 x kijkvoer om de wintermaanden door te komen:

 

1) El Guardián Invisible

Amaia Salazar, een door de FBI opgeleide agente, keert terug naar haar geboorteplaats waar een meisje is vermoord. Ze hoopte nooit meer terug te keren naar de stad, maar haar hulp is hard nodig. Amaia wordt geconfronteerd met haar eigen verleden. Wie is er nog te vertrouwen?

2) The Affair

Schrijver Noah verblijft met zijn gezin op een eiland. Hij is net klaar met zijn eerste boek. Hij ontmoet serveerster Alison en de twee krijgen een verhouding. Door de bijzondere vertelwijze van deze serie blijf je vanaf minuut 1 geïnteresseerd. Het verhaal wordt in elke aflevering vanuit Alison en Noah verteld. Een hele boeiende serie, waarin duidelijk wordt hoe we bepaalde gebeurtenissen uit ons leven ‘goed praten’ in ons geheugen.

3) Beast of No Nation

Een film die absoluut meer aandacht verdiend op Netflix. De film gaat over Agu, een Afrikaanse jongen die gedwongen wordt om kindsoldaat te zijn. Zijn leven verandert in een klap van een fijn leven, naar een leven vol geweld en dwang. Zijn broer en vader worden vermoord, zijn moeder en zus zijn spoorloos. Het heftige verhaal van een kindsoldaat.

Lees ook:  4 x tips voor het ideale (last minute) avondje uit

4) Homeland

Nicholas Brody, een Amerikaanse marinier, wordt na acht jaar gevangen genomen te zijn bevrijd. Carrie Mathison, een CIA-agente, denkt dat Brody een spion is geworden voor Al Quaida en gaat ver in haar strijd om te bewijzen dat Brody een bedreiging voor de nationale veiligheid is.

5) Peaky Blinders

Het verhaal speelt zich af in Birmingham. De criminele familie Shelby werkt zich na de Eerste Wereldoorlog op in de Engelse onderwereld. Het brein van de familie, Thomas ‘Tommy’ Shelby is net als zijn broers getraumatiseerd uit de oorlog gekomen. Zonder enige hulp wordt hij weer in de samenleving gedumpt. De Peaky Blinders raken verzeild in een wereld vol corruptie en rivalen.

6) Prisoners

Keller Dover beleeft de grootste nachtmerrie van iedere ouder. Zijn zesjarige dochtertje Emma en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Op een enkel aanknopingspunt na, is er geen bewijs dat naar de daders leidt. Dover besluit het heft in eigen handen te nemen.

7) The Sinner

Een jonge moeder kan zich niet meer herinneren waarom ze een vreemdeling heeft neergestoken op het strand. Een rechercheur probeert het mysterie te ontrafelen, maar dit brengt veel met zich mee.

8) The Break-Up

Een fijne film, voor als je even niet na wil denken en simpelweg wil kijken lachen. Als Brooke en Gary eenmaal samenwonen gaat dit niet zoals ze gehoopt hadden. Ze hebben de ene naar de andere ruzie en kunnen elkaar niet meer uitstaan. Wanneer Brooke de relatie verbreekt begint de ellende pas écht.

9) The Best of Me

Een Nicholas Sparks’ film waar je ongetwijfeld een pak tissues bij nodig hebt. Twee jonge tieners worden van elkaar gescheiden, waardoor ze elkaar uit het oog verliezen. 21 jaar later ontmoeten de twee elkaar weer in hun vroegere woonplaats. Fijne, maar ook pijnlijke herinneringen komen bovendrijven.

Lees ook:  De televisie als onderdeel van je interieur

10) Bastille Day

Michael Mason is een Amerikaanse zakkenroller die in Parijs woont. Michael steelt op een dag zoals gewoonlijk een tas. Deze tas bevat echter veel meer dan alleen een portemonnee. Michael wordt opgejaagd door CIA-agent Sean Briar. Hij beseft zich al snel dat Michael slechts een pion is in een zeer groot spel.

Foto header via iStock, credits: Daviles

0 comments on “10 x kijkvoer om de wintermaanden door te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *