Zero points voor je maaltijd

by Jill Buitenhuis

Aangezien 2018 bijna voor de deur staat, praten we ook weer met z’n allen over goede voornemens. De een wil stoppen met roken, de ander wil graag veel gaan sporten en fit worden of toch een paar kilootjes eraf. Op 2 januari staat iedereen sterk in zijn/haar schoenen: ‘’ik kan dit wel alleen, gewoon wat minder eten en veel sporten.’’ Afvallen zelf is niet het lastigste punt, maar je leefstijl (blijvend) veranderen wel. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch je goede voornemens nastreeft en gezond gaat afvallen, zodat alles er niet direct weer aan komt wanneer je soms je regime wat los(ser) laat?

WW Flex

Het bekende WeightWatchers introduceert daarvoor een nieuw, zogenaamd, WW Flex-programma. Het dieetprogramma WeightWatchers kennen waarschijnlijk de meesten van jullie wel. Het bestaat al sinds 1963 en is vooral bekend vanwege het groepsverband waarbij de deelnemers elkaar wekelijks ontmoeten en het puntensysteem, waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Per dag heb je een x aantal punten tot je beschikking. Dit is gebaseerd op lengte, leeftijd, gewicht en geslacht. Het programma heeft het 0-punten systeem uitgebreid, waardoor je meer keuze hebt. Voorheen waren alleen groente en fruit 0 punten, nu is de lijst uitgebreid met meer dan 200 diverse voedingsmiddelen waaronder eieren, maïs, alle vissoorten, alle zeevruchten, ontvelde kip- en kalkoenfilet, magere natuuryoghurt, bonen, etc.

Voor alle 0-punters geldt dat je er zoveel mag eten als je wil, maar je wel moet luisteren naar je lichaam. Zodra je een verzadigd gevoel hebt is het niet de bedoeling dat je nog meer gaat eten. Bij het programma staat niet alleen voeding, maar ook beweging en mentaal welzijn centraal. Zo worden mensen aangemoedigd om te bewegen, geen vaste sportschema’s, maar bewegen voor plezier. Niet omdat het moet, maar elke beweging is goed. De mindset wordt gestimuleerd, waardoor je zelfbewuster wordt van wat je eet en doet, met als gevolg: gezondere keuzes maken.

Lees ook:  Dieet trends van 2017

Kerstlunch

Op uitnodiging van WeightWatchers mochten wij een kerstlunch volgens de principes van het WW flexprogramma proeven. En dat was verrassend lekker. Zo kregen we, onder de bezielende leiding van ambassadrice Olay Gulsen, als voorgerecht een tartaar van zalm met mango, chili, knoflook en dille voorgeschoteld. Het hoofdgerecht bestond uit gegrilde kippenborst, gepocheerd hoeve ei, groene asperge, koolrabi, bieslook en een lichte saus van basilicum. En zelfs het dessert was ‘finger licking good’; een taartje van mango en passievrucht, hangop en limoen.

Zero points voor je maaltijd - WeightWatchers - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het mangotaartje

Ben je benieuwd naar het programma en wil je voordat het nieuwe jaar begint, op een gezonde (maar vooral lekkere) manier, beginnen met afvallen, bezoek dan de website van WeightWatchers.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy