Zelf aan de slag met Gin-Tonic’s - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zelf aan de slag met Gin-Tonic’s

Gin-Tonic is niet alleen lekker, ook is het een fancy drankje waarbij het glas er altijd leuk uitziet. Als je GT’s thuis gaat maken kun je er dus echt iets leuks van maken. Een feestje in je glas! Kies voor een groot wijnglas of een wat langer, dunner glas. Zo zorg je er direct voor dat alle ogen op je eigen gemaakte cocktail vallen.

Als ¾e deel van je Gin-Tonic Tonic is, is het belangrijk dat je de lekkerste tonic kiest. ‘’The mixer is the key’’. Fever-Tree heeft verschillende soorten Tonic water gemaakt, waardoor iedere GT weer anders is en je kunt experimenteren met de Tonic. Zo kun je jouw perfecte GT maken. Een heerlijk drankje, wat goed past bij NYE.

Zelf aan de slag met Gin-Tonic’s - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een goede GT bevat altijd genoeg ijs. Je hoeft dus niet voorzichtig te zijn, een stuk of 6 ijsklonten is hartstikke lekker. Het drankje hoort goed koud te zijn. Wat er ook niet mag ontbreken is een extra smaakaccent in de cocktail. De toevoeging zorgt naast de smaak ook voor de aankleding van het glas. Muntblaadjes, limoen, komkommer of aardbeien. Ook hiermee kun je variëren. Let wel goed op wat het beste past bij de tonic die je kiest. Zo is Indian Tonic Water het lekkerste met wat limoen en citroen. Als je voor Aromatic Tonic Water met ‘’Pink Gin’’ kiest kun je beter gaan voor een sinaasappel. Zo komen de smaken het beste tot zijn recht.

Zoals gezegd is ¼ Gin, ¾ Tonic de beste en lekkerste verhouding. Zodra je gaat voor meer Gin wordt de smaak erg overheersend. Als je toch houdt van een sterke alcoholsmaak kun je ervoor kiezen om toch iets meer Gin in het glas te doen. Belangrijk is dan zeker dat je alles goed mixt. Zo blijft de smaak lekkerder.

Lees ook:  3 x persoonlijke december cadeaus (die echt niet veel moeite kosten!)

Enne ben je niet zo’n fan van Gin, dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld Wodka met Tonic. Je kunt net zo lang variëren totdat je jouw persoonlijke, perfecte Kerst en/of NYE-drankje hebt gevonden. Cheers!

Zelf aan de slag met Gin-Tonic’s - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

0 comments on “Zelf aan de slag met Gin-Tonic’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *