Trend gespot: MMA, een vechtsport voor mannen én vrouwen

by Jill Buitenhuis

Wat nou een echte mannen- of vrouwensport is blijft altijd een punt van discussie. ‘’Voetbal is voor mannen en ballet is voor vrouwen’’. Eigenlijk kan elke sport door iedereen beoefend worden, zolang je er maar plezier in hebt. Zo ook een van de zwaarste en heftigste sporten ter wereld!

MMA, Mixed Martial Arts. Een vechtsport waarbij verschillende soorten vechtsporten zoals worstelen, karate, kickboksen, judo, boksen en het Braziliaanse Jiu Jitsu gecombineerd worden. Er mag zowel staand als op de grond gevochten worden. Erg bijzonder, want bij de andere vechtsporten is dit niet toegestaan. Daarom is MMA ook ontzettend aan het groeien en zal het snel de grootste vechtsport van de wereld zijn. Veel mensen denken dat bij MMA alles mag, maar dit is niet helemaal waar. Zo mag je bijvoorbeeld geen kopstoten geven, aan de haren trekken, de ring uitstappen of in de ogen van je tegenstander prikken. De sport draait om het uiterste van jezelf vragen. Respect voor jezelf en voor je tegenstanders is een van de belangrijkste uitganspunten.

Om ervoor te zorgen dat je deze sport zo goed mogelijk kunt beoefenen heb je de juiste handschoenen nodig. Handschoenen zijn erg belangrijk voor het uitoefenen van een vechtsport. Ze zorgen namelijk voor bescherming en versteviging. Bij mma handschoenen gaan de handschoenen niet op gewicht, maar op maat. Zo kun je precies uitzoeken welke maat bij de grootte van jouw hand past.

Voor een training heb je ander soort handschoenen nodig dan voor een echt gevecht. Ook is het noodzakelijk om je polsen goed te beschermen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een boks bandage of een binnen handschoen met polsbandage. Verder heb je ook een bitje nodig, een goede outfit en niet te vergeten: heel veel power!

Lees ook:  Welke fiets past het best bij jou?

Vechtsporten zijn natuurlijk niet alleen heel stoer, ook werkt het erg effectief voor je lichaam. Tijdens het uitoefenen van deze sport train je al je spieren. Je kunt de sport ook uitoefenen, zonder dat je gewond raakt of pijn hebt. Een bokszak slaat gelukkig niet terug. Én zelfs de Victoria’s Secret-modellen zweren bij deze sport. Een beetje inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan:

Foto via iStock, Credits: M-A-U

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy