Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
SQUID app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Review: SQUID, een nieuws-app voor jong (en oud)

Jongeren en nieuws, een moeilijke combi, zo blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Als kind kijk je nog wel regelmatig naar het jeugdjournaal. Zo niet pubers…Gemiddeld 57% van de tieners raadpleegt iedere dag nieuwsmedia. Terwijl dit voor alle leeftijdsgroepen samen op 79% ligt. Hoe die interesse voor nieuws nu aan te wakkeren? Nou, bijvoorbeeld met behulp van de nieuwsapp SQUID.

What the SQUID?
SQUID is een nieuwsapp waarmee jongeren het nieuws kunnen volgen dat zij interessant vinden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor nieuws uit de categorie voetbal, politiek, beauty, belangrijk nieuws of entertainment. Onderwerpen kunnen altijd aan- of uitgevinkt worden. De app verzamelt uit een groot aantal Nederlandse nieuwsbronnen het laatste nieuws, dat vervolgens in jouw nieuwsoverzicht verschijnt. Zo heb je dus altijd een overzicht van het laatste nieuws op zak.

Zelf hoofdredacteur spelen
Naast het volgen van nieuws, kan je met de app ook artikelen delen met je vrienden. Die artikelen kan je eventueel ook nog voorzien van een persoonlijke tekening of digitale sticker. Op die manier word je een beetje je eigen hoofdredacteur. Inmiddels is de app (die van origine Zweeds is) al actief in 8 landen en heeft het 250.000 actieve gebruikers. Mooi zou zijn als dat natuurlijk nog verder zou uitgroeien.

SQUID app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest
We testen de app natuurlijk ook zelf. Het eerste wat opvalt is de vrolijke octopus die je tegemoet lacht bij het openen van de app. Open je de app voor het eerst dan krijg je gelijk een overzicht te zien (in de vorm van een ‘tagcloud’) van alle verschillende nieuwsrubrieken. Hier kan je heel eenvoudig de onderwerpen aantikken die jou aanspreken. Hier kan je later ook nog heel eenvoudig rubrieken aan toevoegen of weghalen door het plusje rechtsboven in je scherm aan te raken. Wat vooral fijn is, en waarschijnlijk ook jongeren aanspreekt, is het visuele aspect. Al het nieuws dat je ziet op je scherm wordt ondersteund door beeld en dat is net wat fijner ‘koppensnellen’. Ook zie je direct wat de nieuwsbron is. Helder en transparant dus. De navigatie werkt daarnaast snel en eenvoudig. Wij snappen wel dat de app al aardig populair is. En niet alleen onder jongeren, want ik zelf (dertiger generatie) ben sinds het installeren ook een fervent gebruiker. En dat de app gratis is, is natuurlijk ook mooi (Hollands) meegenomen…

SQUID app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

SQUID is te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

Nice to know: nog tot en met 21 december maak je kans op twee retourtickets naar Londen of Parijs. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is deze foto te regrammen op Instagram.

Categories Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Review: SQUID, een nieuws-app voor jong (en oud)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *