Review: SQUID, een nieuws-app voor jong (en oud)

by Imke Walenberg

Jongeren en nieuws, een moeilijke combi, zo blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Als kind kijk je nog wel regelmatig naar het jeugdjournaal. Zo niet pubers…Gemiddeld 57% van de tieners raadpleegt iedere dag nieuwsmedia. Terwijl dit voor alle leeftijdsgroepen samen op 79% ligt. Hoe die interesse voor nieuws nu aan te wakkeren? Nou, bijvoorbeeld met behulp van de nieuwsapp SQUID.

What the SQUID?
SQUID is een nieuwsapp waarmee jongeren het nieuws kunnen volgen dat zij interessant vinden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor nieuws uit de categorie voetbal, politiek, beauty, belangrijk nieuws of entertainment. Onderwerpen kunnen altijd aan- of uitgevinkt worden. De app verzamelt uit een groot aantal Nederlandse nieuwsbronnen het laatste nieuws, dat vervolgens in jouw nieuwsoverzicht verschijnt. Zo heb je dus altijd een overzicht van het laatste nieuws op zak.

Zelf hoofdredacteur spelen
Naast het volgen van nieuws, kan je met de app ook artikelen delen met je vrienden. Die artikelen kan je eventueel ook nog voorzien van een persoonlijke tekening of digitale sticker. Op die manier word je een beetje je eigen hoofdredacteur. Inmiddels is de app (die van origine Zweeds is) al actief in 8 landen en heeft het 250.000 actieve gebruikers. Mooi zou zijn als dat natuurlijk nog verder zou uitgroeien.

SQUID app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest
We testen de app natuurlijk ook zelf. Het eerste wat opvalt is de vrolijke octopus die je tegemoet lacht bij het openen van de app. Open je de app voor het eerst dan krijg je gelijk een overzicht te zien (in de vorm van een ’tagcloud’) van alle verschillende nieuwsrubrieken. Hier kan je heel eenvoudig de onderwerpen aantikken die jou aanspreken. Hier kan je later ook nog heel eenvoudig rubrieken aan toevoegen of weghalen door het plusje rechtsboven in je scherm aan te raken. Wat vooral fijn is, en waarschijnlijk ook jongeren aanspreekt, is het visuele aspect. Al het nieuws dat je ziet op je scherm wordt ondersteund door beeld en dat is net wat fijner ‘koppensnellen’. Ook zie je direct wat de nieuwsbron is. Helder en transparant dus. De navigatie werkt daarnaast snel en eenvoudig. Wij snappen wel dat de app al aardig populair is. En niet alleen onder jongeren, want ik zelf (dertiger generatie) ben sinds het installeren ook een fervent gebruiker. En dat de app gratis is, is natuurlijk ook mooi (Hollands) meegenomen…

Lees ook:  Contact blijven houden met een basisschoolapp

SQUID app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

SQUID is te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

Nice to know: nog tot en met 21 december maak je kans op twee retourtickets naar Londen of Parijs. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is deze foto te regrammen op Instagram.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy