Oud en Nieuw: what to do & what to wear?

by Redactie

Oud en Nieuw staat bijna voor de deur. Het moment dat we 2017 afsluiten, en beginnen aan een nieuw jaar vol nieuwe avonturen. Ook een dag waarop iedereen weer andere tradities kent. De een staat de hele dag in de keuken om oliebollen en appelflappen te bakken, de ander begint al om 2 uur met borrelen en gaat van hot naar her. Als je nog geen idee hebt wat je op Oudejaarsavond kunt gaan doen of je nog geen outfit in gedachte hebt: wij hebben een NYE-guide voor je gemaakt! Zo hopen we dat de stress iets minder wordt en je een onvergetelijke avond gaat krijgen.

What to do on NYE?

Tijdens Oudejaarsavond kun je van alles doen. Al ben je met een hele grote groep of vier je het met een kleiner gezelschap, spelletjes zijn altijd leuk om te doen. Een avond ouderwetse Hollandse spellen spelen onder het genot van oliebollen en een glas champagne. We hebben een selectie gemaakt van spellen voor jong en oud.

– Twister

Dit blijft een echte klassieker. Vooral heel erg leuk wanneer je dit met volwassenen speelt. De meesten speelden dit spel waarschijnlijk voor de laatste keer toen je een jaar of 10 was. Je was nog ontzettend lenig en het maakt in principe niet uit op welke kleur de draaier uitkwam. Een aantal jaren later zal dit een stukje lastig worden, maar succes én lachen gegarandeerd.

– 30 Seconds

Een spel waarbij je goed moet opletten en vooral snel moet zijn. Het spel bestaat uit een bord, een dobbelsteen en een set losse kaarten met daarop bijvoorbeeld namen van bekende mensen, films, gebeurtenissen uit de geschiedenis, etc. Op elk kaartje staan vijf dingen die je binnen 30 seconden moet omschrijven. Het doel: je teamgenoot moet zoveel mogelijk omschrijvingen raden. Een hersenkraker, maar erg gezellig. Hoe later op de avond, hoe lastiger het wordt om alles goed te omschrijven én te raden.

Lees ook:  New hotspot: Leg-Inc, een shop met een hoofdrol voor de legging

– Het Ik hou van Holland spel

Over een echt oer-Hollands spel gesproken. Ik Hou Van Holland is niet alleen erg leuk om op Oudjaarsavond te kijken, het is ook erg leuk om zelf te spelen. Het bordspel bevat veel onderdelen vanuit het echte programma, zoals: ‘’geen ja, geen nee, geen uh’’, de spellingronde, kaaswerpen en de woordslang. Je speelt het spel in twee teams. Hoe groot de teams zijn mag je zelf bepalen, minimaal vier spelers per team.

– Sjoelen

De sjoelbak mag eigenlijk niet ontbreken tijdens Oudejaarsavond. Het record van ome Kees van vorig jaar moet natuurlijk wel verbeterd worden… Om het spel leuker te maken kun je ervoor kiezen om een poule te maken. Zo wordt het een echte competitie, waarin je steeds een ronde verder kunt komen en tegen iemand anders strijdt. Om het nog leuker te maken kun je er nog wat regels aan toevoegen: de verliezer van elke ronde moet drinken en hapjes pakken voor alle mensen die er zijn. Het is maar net wat jullie samen leuke extra regels vinden. Je kunt het zo gek maken als je wil.

What to wear?

Outfitstress is een veelvoorkomend iets tijdens de feestdagen, zeker bij vrouwen. Je wil er natuurlijk toch een beetje feestelijk uit zien, maar misschien heb je niet veel tijd om de stad in te duiken om een nieuwe outfit te scoren. Kijk even in je kledingkast en de kans is groot dat je toch vrij eenvoudig een leuke outfit bij elkaar kunt zoeken!

Lees ook:  Martini x Sergio Herman = ready-to-serve cocktail spritzante

Zorg ervoor dat je één kledingitem of accessoire hebt wat eruit springt, zoals bijvoorbeeld een tof paar schoenen of een opvallende tas. De rest van je outfit kun je simpel houden, maar zo zie je er toch feestelijk uit!

Laarsjes via OU Boutique

Oud en Nieuw - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

 

 

 

 

 

 

 

Laarsjes via Fabienne Chapot

Oud en Nieuw - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto header via iStock, Credits: sarawuth702

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy