Koffiebar zonder koffie

by Redactie

Je werkdag beginnen zonder een lekkere grote kop koffie? Dat lijkt voor veel mensen waarschijnlijk een ware nachtmerrie. Toch is dit in de toekomst niet meer zo vanzelfsprekend als we denken. Eerder schreven we hier ook al over.

Koffie is de populairste warme drank wereldwijd. Toch weten vrij weinig mensen het verhaal achter koffie. Je gaat er vanuit dat er toch altijd wel koffie zal zijn. Helaas is dit echter niet het geval. Door de klimaatverandering komt de koffieteelt namelijk (steeds meer) onder druk te liggen. Solidarid probeert koffieliefhebbers hiervan bewust, want een wereld zonder koffie, daar wil toch niemand aan denken?

Daarom wordt in de tijdelijke Geen Koffiebar alles in een koffiemok geserveerd. Tosti’s, granola, brownies, soepjes, ze hebben het allemaal, behalve koffie natuurlijk. Toch behoefte aan een wake-up call op de vroege ochtend? Bezoek de ‘koffie kick booth’ voor een boost aan energie. Na een bezoekje aan de booth ben je direct wakker en klaar voor de dag. En dat zonder een kopje koffie!

Geen Koffiebar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In de koffiebar wordt niet betaald, maar gedoneerd om de koffieteelt te redden. Iedere bezoeker die geld doneert in de koffiepot helpt mee aan een programma van Solidaridad waarmee koffieboeren klimaatbewuster kunnen telen. Daarnaast krijg je als bezoeker ook nog een bijzondere verrassing te zien en te horen bij het doneren van geld, maar dat houden we nog even geheim…

Ook kun je een koffiekit aanschaffen. Een steuntje in de rug om je te weerhouden van het nemen van een kop koffie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de blikvangers, stokjes om je ogen open te houden voor als je het echt even niet meer aankunt, of een zakje filterkoffie om heel even de geur van koffie weer te ervaren.

Lees ook:  Getest: digitaal wijnadvies van Grapedistrict

Geen Koffiebar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Geen Koffiebar vind je op de Vijzelgracht 41 in Amsterdam en is nog tot en met 10 december geopend van 09:00 tot 17:00.

Geen Koffiebar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy