5mm Paper notebooks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hippe notebooks bewerkt met een eeuwenoude Turkse verftechniek

‘Ebru’ is een honderden jaar oude Turkse verftechniek die wordt gebruikt om traditionele patronen te creëren voor decoratie doeleinden. Kleurpigmenten worden op een laag verdikt water besprenkeld waardoor patronen ontstaan. Vervolgens wordt het resultaat op papier ‘geprint’. Het is precies deze traditionele techniek die de Nederlandse Suzan Claesen vertaalde naar een modern product voor dagelijks gebruik; notebooks. Onder de naam 5mm Paper, maakt ze de meest mooie (softcover) notebooks (en Terrazzo Posters).

5mm Paper notebooks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5mm Paper notebooks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Elk notebook is anders, doordat de patronen op een organische, natuurlijke manier ontstaan zodra het water met de pigmenten besprenkeld wordt. Ben je kortom op zoek naar een origineel last minute kerstcadeau dan is dit zeker een origineel idee.
markt

Nice to know: de softcover notebooks zijn gebonden met draad en hebben een goud geprinte tekst, wat de notebooks een trendy en moderne uitstraling geeft. Elke notebook wordt geleverd in een exclusieve envelop met een sealing met hetzelfde patroon als het notebook, waardoor het een kant en klaar cadeau is voor jezelf of voor een ander.

5mm Paper notebooks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Op ontdekkingstocht door Urban Antwerpen met als hoogtepunt het vernieuwde KMSKA

0 comments on “Hippe notebooks bewerkt met een eeuwenoude Turkse verftechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *