Getest: digitaal wijnadvies van Grapedistrict

by Petrick de Koning

Voor veel mensen betekenen de feestdagen vooral lekker ontspannen. Met familie en vrienden genieten van goed eten en drinken. Maar voor je aan tafel zit is er vaak dikke stress. Welke gangen kies je? Matcht alles wel goed? Vergeet vooral ook die ene vegetariër niet. En dan hebben we het nog niet eens over de wijn. De lat ligt hoog, want de wijn-spijscombinatie moet natuurlijk perfect zijn. Bovendien wil je er ook een goed verhaal bij hebben. Hoe pak je dat slim aan, zonder dat je dagen voorbereiding kwijt bent?

Grapedistrict to the rescue! Hun nieuwe digitale wijn-spijsservice is echt perfect in deze situatie. En je hoeft er niet eens voor naar de winkel. Je stelt thuis je kerstdiner samen en mailt alle gangen naar menu@grapedistrict.nl. Binnen een dag krijg je van hun sommeliers een wijnadvies op maat. Die je dan direct in hun webshop kunt aanschaffen. Lekker snel en makkelijk. In mijn geval ging dat nog verder omdat de balans in mijn diner blijkbaar nog niet optimaal was. De digitale sommelier adviseerde om een en ander om te gooien om echt een topdiner te krijgen. Een mooie bonus dus. Toen moest het wijnadvies nog komen.

Bij elk van de vier gangen die ik had geselecteerd, gaf de online sommelier een persoonlijk advies. In begrijpelijke taal legt hij uit hoe zijn keuze is ontstaan. Naast de uitleg over de match tussen wijn en spijs, krijg je ook nog nuttige achtergrondinformatie over druivensoorten en wijngebieden. Allemaal in je mailbox. De hamvraag is natuurlijk of je smaakpapillen het ook eens zijn met het advies. Daar kan ik alleen maar met een volmondig JA op antwoorden. Het is super als wijn het eten verrijkt. En dat is zeker gelukt. Bovendien kon ik mooi de blits maken met ‘mijn’ vers verworven wijnkennis. Fijne Feestdagen!

Lees ook:  5 x de meest gezonde noten op een rij

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy