Ga je mee naar Diemen-Zuid… mee naar Via Amsterdam

by Redactie

Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt om te overnachten als je naar Amsterdam gaat, Diemen. Maar we kwamen er recent achter dat het misschien wel dé ideale plek is om te overnachten: het nieuwe hostel Via Amsterdam. Helemaal als je jong bent, graag andere mensen van over de hele wereld wil leren kennen en budget-proof onze hoofdstad wilt ontdekken.

De locatie

Zoals gezegd klinkt de locatie misschien niet helemaal ideaal. Maar vergis je niet, want neem je de metro vanaf Diemen-Zuid (vijf minuten lopen van het hotel af) dan sta je binnen 15 minuten in hartje Amsterdam. Als je even geen zin hebt om gebruik te maken van het openbaar vervoer kun je bij de receptie van het hotel ook fietsen huren. Zo leer je de stad pas écht goed kennen, helemaal een stad als Amsterdam.

Ga je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Ga je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogGa je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De kamers

De inrichting van Via Amsterdam is kleurrijk en hip, een beetje millennial meets urban street. Hoewel de doelgroep met name jongvolwassenen zijn, is het voor de ‘oudere backpacker’ onder ons ook een prima uitvalsbasis. Doordat je op een slaapzaal slaapt waar meerdere stapelbedden staan ligt de prijs lekker laag. Dit is niet alleen een groot budget technisch voordeel, je leert ook nog eens mensen kennen afkomstig uit de de hele wereld. In een hostel maak je vrienden voor het leven, zou je kunnen zeggen. Leuk! Je kunt samen je reiservaringen delen en elkaar tips geven. Zo leer je van elkaar en zorg je ervoor dat jouw backpack-reis nog bijzonderder en gezelliger wordt.

Lees ook:  Een weekend in Drenthe, beleef het in Het Land van Bartje

Heb je toch liever wat meer privacy tijdens je verblijf? Voor een paar tientjes meer slaap je in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. En er is meer…. want wij mochten overnachten in de Royal Suite. Een superdeluxe penthouse op de achtste verdieping, met uitzicht over de stad. De suite heeft een ruime woonkamer van alle gemakken voorzien en een groot dakterras, waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van de na-zon.

Ga je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Ga je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In het hotel worden veel activiteiten georganiseerd. Zo is er om acht uur ‘s avonds een film in de bioscoop, met Engelse ondertiteling zodat iedereen de film kan volgen. Ook is er op vrijdag- en zaterdagavond een dj, waardoor het dak eraf gaat. De cocktailkaart is erg uitgebreid en ook zijn er shotjes-acties in het weekend: 11 halen, 10 betalen.

Het personeel is erg gastvrij en je voelt je direct om je gemak. De ontbijt-, lunch-, en dinerkaart is ook erg uitgebreid. Zo kun je voor het ontbijt kiezen voor een heerlijke ‘’smashed avo’’ of ‘’The-everything-is-better-on-a-croissant’’. Een van de avond specialiteiten van de keuken is de ‘delicious’ hamburger. Goed belegd en erg lekker vlees.

Ga je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Ga je mee naar Diemen-Zuid... mee naar Via Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lange Frans zong het al in 2005: ga je mee naar Diemen-Zuid… Hij blijkt helemaal gelijk te hebben!

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy