Fitness trends 2018, de top 5 

by Wanda Bregman

What’s hot and what’s not in sports? De top 5 van fitness trends 2018! Elk jaar wordt door de American College of Sports Medicine (ACSM) een onderzoek gedaan naar de fitness trends voor het aankomende jaar. Zij ranken dat in een top 20, wij in een top 5. Recent zijn de resultaten voor 2018 gepubliceerd, en…er staan zeker een aantal verrassingen in, iets met geiten bijvoorbeeld.

De top 5 fitness trends 2018

Op 1 staat (en dat is dan weer niet zo verrassend): HIIT. Deze high intensity interval training staat al sinds 2014 in de top 20 en af en aan op nummer 1. HIIT kenmerkt zich door korte, hoge intensiteit cardio en krachtoefeningen afgewisseld met een korte adempauze. De training zijn zo populair omdat je maar een half uur bezig bent met optimaal resultaat.

2) Groepstrainingen mét (en dat is verrassend) een ervaren, gecertificeerde trainer. Als een personal trainer. Van spinning tot body pump naar boksen (vooral die), alle – kleinschalige – groepstrainingen tellen mee. Zoals we voorheen niet zo nauw keken, als we maar lol hadden in de klas,  willen we nu kwaliteit. We willen iemand die ons opzweept, leiderschap toont en motiveert met professioneel goed onderbouwd advies. Die weet over voeding, training en coacht.

fitness trends 2018

3) Wearable technology. Je kent het wel: de watches die je vertellen hoeveel calorieën je hebt verbruikt, je hartslag bijhouden, je slaapgedrag, het aantal kilometers, je ondertussen nog even ‘push’ geven om die laatste meters aan te kunnen. Voorbeelden van fitness and activity trackers: Apple iWatch, Garmin, Samsung, Jawbone en Fitbit. En helemaal upcoming zijn de smart glasses, smart fabrics en interactive textiles als adidas al heeft verwerkt in sportkleding.

Lees ook:  Top 3 reistrends en top 5 landen 2018

Nummer 4) Body weight training. Wat eigenlijk niets meer is dan trainen met je eigen lichaamsgewicht. Sinds 2013 al in de top 20. Tijdens de echte body weight training gebruik je bijna geen extra apparaten of gewichten waardoor het een heel goedkope, maar zeer effectieve manier van trainen is. Deze trainingsprogramma’s zijn zeer creatief doordacht; het gaat veel verder dan een push- en pull-up.

fitness trends 2018

Last but not least, op 5) Yoga! Jaja… Alle soorten yoga, van relaxt tot aan explosief: Power Yoga, Yogalates, Bikram Yoga, Iyengar Yoga, Ashtanga, Vinyasa, Kripalu, Anuara, Kundalini en Sivananda Yoga. Hot yoga is ook hot en vooral de studio’s die verwarmd worden door infrarood, zoals Balanzs in Den Haag en Rotterdam. Maar nu komt de verrassing, want ook hierin gaan ze steeds verder: Relax yoga met sweet fluffy babygeitjes, helemaal trendy (en hilarisch..).

Foto header via iStock, Credits: lzf

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy