4 x de leukste kerstactiviteiten

by Roos Pieters

Geen zin om dit jaar met de kerstdagen wéér urenlang met je (schoon)familie aan tafel rond te brengen? Of ben je het de hele dag volstouwen van jezelf met eten helemaal zat? Ga dit jaar dan eens wat anders doen tijdens de kerstdagen. Hierbij de leukste activiteiten en dagjes uit tijdens en rondom kerst voor je op een rij!

1) Glazen Huis Apeldoorn
Dit jaar verwelkomt Apeldoorn het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Marktplein. De DJ’s van 3FM sluiten zich zoals ieder jaar weer zes dagen op in het Glazen Huis om aandacht te krijgen en geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar zet 3FM zich in om ouders en kinderen, die door een ramp of conflict elkaar zijn kwijtgeraakt, weer bij elkaar te brengen.

Rondom het Glazen Huis is er altijd van alles te zien en te doen en kun je meedoen met een van de inzamelingsacties. Daarnaast is Apeldoorn ook een gezellige stad om te bezoeken.

Het Glazen Huis is van maandag 18 december t/m zondag 24 december te bezoeken op het Marktplein in Apeldoorn.

2) Kerstmarkt Maastricht
De kerstmarkt in Maastricht is wat mij betreft de gezelligste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland. Je moet er wel voor naar een uithoek van Nederland reizen, maar dan heb je ook wat. Midden op het Vrijthof staan talloze kraampjes met warme chocolademelk, glühwein, broodjes bratwurst en kerstcadeautjes. Ook staat er een enorm reuzenrad en een schaatsbaan op het plein, zeker een aanrader voor een romantische date.

Lees ook:  5 x de leukste festivals in augustus

Magisch Maastricht is vanaf zaterdag 2 december t/m maandag 1 januari te bezoeken op het Vrijthof.

3) IJsbeeldenfestival in Zwolle
Ieder jaar opent Zwolle tijdens de feestdagen de deuren van het grootste IJssculpturenfestival van Europa. Uit maar liefst 275.000 kilo aan ijs en sneeuw worden de mooiste ijsbeelden gemaakt met dit jaar als thema ‘Wereldberoemde Verhalen’. Veertig internationale ijsbeeldhouwers zijn aan de slag gegaan om herkenbare verhalen ‘tot leven te brengen’ in ijs en sneeuw. Kortom, een leuk uitje voor de hele familie. Tip: kleed je warm aan, want het is ijskoud in de hallen!

Het ijsbeeldenfestival is van zaterdag 23 december t/m zondag 4 maart te bezoeken in de IJsselhallen in Zwolle.

4) Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam
Zin in een kerst à la de negentiende eeuw? Tijdens de feestdagen wordt het museum Willet-Holthuysen in Amsterdam omgetoverd tot een waar sprookje met prachtig interieur en ouderwetse kerstmuziek. Het museum geeft je een kijkje in hoe het rijke koppel Abraham Willet en Louise Holthuysen in die tijd kerst vierde met gigantische kerstbomen, een uitgebreid diner en prachtige kerstjurken. Een aanrader voor historische kerstfans!

Kerst in Willet is vanaf zaterdag 25 november t/m zondag 7 januari te bezoeken op de Herengracht 605 in Amsterdam.

 

Foto header: linker afbeelding via Facebook pagina Museum Willet-Holthuysen, rechter afbeelding via Facebook pagina Magisch Maastricht.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy