Dé koffie trends voor 2018

by Redactie

Coffee Related, de naam van het event zegt het eigenlijk al. De nieuwste koffie trends werden vorige week aan ons gepresenteerd én uiteraard geproefd. Hoe kun je een ‘’gewoon’’ kopje koffie toch veel lekkerder maken dan alle andere kopjes koffie? En wat kun je eigenlijk allemaal nog meer met koffie? Duurzaam is (the here to stay ) megatrend die je veel terug gaat zien in 2018. Wat we nog meer spotten:

– Voor de echte barista’s is er speciale Barista Coffee Milk ontwikkeld. Queens of Dairy heeft de perfecte balans gevonden voor een mooie specialty koffie. Voor deze melk worden Jersey koeien gebruikt met een natuurlijk hoog eiwit en vetgehalte. De Jersey koeien leven in de omgeving van Notter, Overijssel. Doordat de melk van één herkomst is kan op de kwaliteit en smaak gestuurd worden. Daarnaast wordt de Barista Coffee Milk niet gehomogeniseerd, waardoor de oorspronkelijke textuur van de vetbolletjes intact blijft. Hierdoor komen er geen belletjes in de melk of zakt de melk in, een probleem waar veel barista’s tegen aanlopen. Een eerlijke melk, met een volle, heerlijke smaak.

Dé koffie trends voor 2018 - Coffee Related - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

– Yes, de filterkoffie is bezig met een revival! Vroeger zag je de filterapparaten bij iedereen in huis, toen verdwenen ze langzaam uit beeld en nu zie je ze weer terugkomen. De filterkoffie is niet alleen erg rijk van smaak, ook bevat filterkoffie het minste cafestol (wat je cholesterolgehalte kan verhogen). Ook voor het milieu zijn er voordelen: minder energiegebruik en minder afval.

Dé koffie trends voor 2018 - Coffee Related - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

– Ook het merk Alpro komt met een nieuw soort melk. Opschuimbare amandel-, soja- en kokosnootmelk. Niet alleen een variatie aan smaken, ook duurzaam en gezond. Zeker het proeven waard, als je van een andere melksmaak houdt in de koffie.

Lees ook:  Recept: mooi met avocadotruffels

– Koffie in combinatie met Tia Maria, dat klinkt toch wel als muziek in de oren… Om barista’s en bartenders dichterbij elkaar te brengen is er nu de Tia Maria + coffee Academy. De academy is bedoeld voor horecapersoneel. ‘’De creatiedrift van bartenders in combinatie met de gedetailleerde koffiekennis van barista’s opent deuren in de koffiecocktailwereld.’’ Iedereen kan zijn/haar skills delen met elkaar. Zo ontstaan de beste koffiecocktails; als toetje of voor ’s avonds op de bank, een koffiecocktail is altijd een goed idee vinden wij!

Dé koffie trends voor 2018 - Coffee Related - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto header via iStock, Credits: kittimages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy