Belgische Frietkotten in de hoofdrol

by Roos Pieters

Fritkot, friture, baraque à frites of friterie zijn allemaal termen voor de traditionele kleine foodtrucks en kiosken waar in het Franse gedeelte van België friet wordt geserveerd. Ook in Vlaanderen heb je deze typische frietkotten. De frietkotten vormen samen met de Vlaamse frieten een groot deel van de Belgische cultuur. Om die reden is Fritkots De Belgique in het leven gebracht, om al deze frietkotten te documenteren mét analoge camera’s. De originele friettenten sterven namelijk zo langzamerhand uit in België; waar er in 1980 nog 10.000 waren, zijn dat er nu nog maar 1500!

De website

Op de website zijn allerlei toffe oude foto’s te vinden van verschillende frietkotten uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In deze foto’s komen de architectuur, de sfeer en het unieke aspect van de frietkotten duidelijk naar voren. Fritkots De Belgique laat zien dat dit grote gedeelte van de Belgische cultuur nooit vergeten mag worden!

Fan van fotografie (en van Vlaamse frieten)? Neem zeker even een kijkje op de website van Fritkots De Belgique. Ook de Instagram-pagina is heel tof en heeft een prachtige vintage feed. Een tip voor als je een inspiratiebron zoekt voor het maken van mooie analoge foto’s.


Foto’s header via Instagram-pagina Fritkots De Belgique

Lees ook:  Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy