Backstage bij Google

by Imke Walenberg

Heb jij enig idee hoe Google met jouw gegevens omgaat? Waarschijnlijk niet. En dat terwijl privacy een hot topic is in deze tijd. Eén van de redenen om het onderwerp niet aan te snijden, is vaak omdat het een erg droog onderwerp is. Maar dat is nu ook geen excuus meer, want nog de hele maand december kan je in Amsterdam een erg toffe interactieve game spelen (een beetje in de trant van de bekende en populaire escape rooms), genaamd Google Backstage. In deze game vestigt Google de aandacht op privacy en wordt aan de deelnemers uitgelegd hoe Google omgaat met gegevens.

Bij Google Backstage kruip je met je vrienden voor heel even in de huid van Google en help je vier fictieve gebruikers in hun dagelijks leven. In de rol van Google beveel je hen de leukste YouTube-video’s aan, wijs je ze de snelste weg op Google Maps en vind je de antwoorden op hun vragen in Google Zoeken. Ondertussen leer je wat Google doet met je gegevens en hoe die onze producten beter maken voor jou. Aan het eind van het spel kun je de Google Privacycheck doen, waarmee je zelf bepaalt welke gegevens Google gebruikt om jouw ervaring te personaliseren. Wij speelden het spel ook en wat ons betreft mocht het nog wel langer duren, zo fanatiek werden we naarmate het spel vorderde…

Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gratis toegang!
De officiële lancering van Google Backstage was al op 14 november. Google Backstage zit in dé tech-hub van Nederland, TQ, aan de Singel in Amsterdam. Iedereen kan zich gratis inschrijven via de website, waar ook meer te vinden is over onder andere de openingstijden. Google Backstage is nog tot het eind van het jaar elke dag geopend.

Lees ook:  Hoe crypto art de digitale kunstwereld verandert (met miljoenen aan euro’s)

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy