Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Backstage bij Google

Heb jij enig idee hoe Google met jouw gegevens omgaat? Waarschijnlijk niet. En dat terwijl privacy een hot topic is in deze tijd. Eén van de redenen om het onderwerp niet aan te snijden, is vaak omdat het een erg droog onderwerp is. Maar dat is nu ook geen excuus meer, want nog de hele maand december kan je in Amsterdam een erg toffe interactieve game spelen (een beetje in de trant van de bekende en populaire escape rooms), genaamd Google Backstage. In deze game vestigt Google de aandacht op privacy en wordt aan de deelnemers uitgelegd hoe Google omgaat met gegevens.

Bij Google Backstage kruip je met je vrienden voor heel even in de huid van Google en help je vier fictieve gebruikers in hun dagelijks leven. In de rol van Google beveel je hen de leukste YouTube-video’s aan, wijs je ze de snelste weg op Google Maps en vind je de antwoorden op hun vragen in Google Zoeken. Ondertussen leer je wat Google doet met je gegevens en hoe die onze producten beter maken voor jou. Aan het eind van het spel kun je de Google Privacycheck doen, waarmee je zelf bepaalt welke gegevens Google gebruikt om jouw ervaring te personaliseren. Wij speelden het spel ook en wat ons betreft mocht het nog wel langer duren, zo fanatiek werden we naarmate het spel vorderde…

Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Google Backstage - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gratis toegang!
De officiële lancering van Google Backstage was al op 14 november. Google Backstage zit in dé tech-hub van Nederland, TQ, aan de Singel in Amsterdam. Iedereen kan zich gratis inschrijven via de website, waar ook meer te vinden is over onder andere de openingstijden. Google Backstage is nog tot het eind van het jaar elke dag geopend.

Lees ook:  Zo speel je padel, de trend overgewaaid uit Spanje
Categories Events Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Backstage bij Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *