Mama Makan - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Authentiek Indonesisch eten bij Mama Makan

Als je denkt aan Indonesië dan duurt het vast niet lang voordat het lekkere eten in je op komt. De Indonesische cultuur kent zoveel mooie dingen, maar eten maakt er zonder twijfel een belangrijk deel van uit. Alles draait er bijna om eten: van het begin tot aan het eind van de dag eet je in Indonesië de lekkerste dingen. Wist je trouwens dat nasi goreng vaak als ontbijt gegeten wordt in Indonesië?

Echt Indonesisch
Misschien hier geen nasi goreng iedere ochtend, maar Nederland is jaren geleden keihard gevallen voor de Indonesische keuken. Voor food lovers in Amsterdam Oost hebben we dan ook goed nieuws, want je kunt heerlijk Indonesisch eten bij Mama Makan. Mama Makan (mama’s eten) heet niet voor niets zo: er staat een echte Indonesische mama in de keuken die haar liefde voor eten gebruikt in haar bereiding. En dat proef je. Het is heerlijk!

Mama Makan - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dat zet ik er met dikgedrukte letters in, want recent heb ik er samen met een vriendin gegeten. Met z’n tweeën genoten we van alle traditionele Indonesische gerechten die voorbij kwamen, waaronder soto, gado gado en nasi goreng. Ben je vegetarisch? No worries. Mama hield er rekening mee met dat ik geen vlees eet, dus maakte ze er voor mij lekkere vegetarische bijgerechten bij. De gerechten kwamen in de vorm van de bekende rijsttafel, wat overigens een term is die in Nederland is bedacht, dus alle kleine gerechten kun je heerlijk met elkaar combineren. Ze zeggen weleens dat eten mensen bij elkaar brengt. Mama Makan weet wel hoe ze dat voor elkaar kan krijgen.

Lees ook:  3 x tips voor een gezellige Kerst voor jou én je huisdier

Mama Makan - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De hele dag door lekker eten en drinken
Net zoals in Indonesië kun je bij Mama Makan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor lekker eten. Dat geldt ook voor de drankjes: ’s ochtends een Javaanse koffie en ’s avonds een cocktail met – natuurlijk – Indonesische kruiden en specerijen. Het is goed warm worden hier tijdens de koude winterdagen!

Mama Makan - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Mama Makan
Spinozastraat 61, Amsterdam
Website: mamamakan.com

 

0 comments on “Authentiek Indonesisch eten bij Mama Makan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *