Ahaa koffie is goed voor jou!

by Redactie

Hmm… de heerlijke geur van vers gezette koffie. Lekker warm in de hand en in je mond. Drink jij regelmatig een kopje koffie of drink je er zelfs meerdere? Of ben je geen koffiedrinker, maar wel gewoon nieuwsgierig? Wij vertellen je in dit artikel waarom koffie goed voor jou kan zijn! Kleine disclaimer: overmatig gebruik van koffie is niet meer gezond, dus je het genot het best beperkt tot maximaal 5 kopjes per dag.

Koffie is enorm populair. Je vind tegenwoordig koffieshops op elke straathoek. Er is een enorm aanbod van merken en ook steeds meer fair trade geteelde koffiebonen. Je vindt koffie in de supermarkt, in je favoriete cafe’s en je kan ze tegenwoordig zelfs online bestellen bij je ontbijt. Koffie is niet enkel populair in Nederland, maar is één van de meest gedronken dranken ter wereld. Oorspronkelijk komt koffie uit Ethiopië en waren het naar alle waarschijnlijkheid de Arabieren die de eerste koffie teelden. In Nederland deed koffie pas zijn eerste intrede eind van de 17e eeuw. De grootste koffieproducenten vandaag zijn Brazilië, Colombia, India en Vietnam.

Koffie is populair vanwege de smaak, maar ook zeker omdat de cafeïne een verkwikkend effect heeft. Het is ook een sociaal drankje, dat samen met vrienden genoten kan worden. Dat het een positief effect heeft op je gezondheid is alleen maar leuker!

Ahaa koffie is goed voor jou! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto header via Pexels: https://www.pexels.com/photo/love-beans-caffeine-coffee-5464/

Koffie = Gezond

1. Kleiner risico op Alzheimer en beschermt tegen Parkinson
Uit verschillende studies is gebleken dat koffie een beschermd effect heeft op de neurologische aandoening Parkinson en zijn er linken dat het de kans op Alzheimer vermindert.

Lees ook:  3 x de lekkerste pompoenrecepten

2. Je leeft langer
Een andere studie toonde aan dat mensen die koffie drinken langer leven dan niet koffie drinkers. Dit geldt ook voor koffie zonder cafeïne, joepie!

3. Koffie kan hart-en vaatziekten verminderen
Uit de resultaten van een studie met 25.000 proefpersonen die dagelijks 3 – 5 kopjes per dag dronken, hadden deze proefpersonen minder cholesterol op gebouwd en zuivere aders en dus minder kans op hart-en vaatziekten.

4. Koffie en je bloeddruk
Lang dacht men dat koffie een slechte invloed had op de bloeddruk, maar na nieuw onderzoek blijkt dat het bij gezonde mensen de bloeddruk nauwelijks beïnvloedt. Let wel op dat als je teveel cafeïne drinkt of je dit niet gewend bent, je hartslag kan versnellen.

5. Je bent alerter
Cafeïne stimuleert je concentratievermogen, geheugen functies en logisch redeneren gaat beter. Bovendien reageer je sneller en heb je het makkelijker met multitasking. Ook hier geldt, drink je teveel cafeïne dan wordt je onrustig en is concentreren moeilijk. Het heeft niet enkel een gunstig effect op je hersenen, maar ook op je lichaam. Het is bewezen dat je minder snel moe wordt en over een beter uithoudingsvermogen beschikt.

6. Minder kans op depressie
Uit een andere studie bleek dat het drinken van 4 kopjes cafeïnevrije koffie per dag, de kans op een depressie met 20% kans verminderde.

Er zijn dus allerhande verschillende studies die het gunstig effect van koffie bewijzen. Toch blijft het ook wel ergens opletten, want overdaad schaadt. Drink dus zeker koffie, maar geniet met mate! Let er ook op dat je de koffie gezond houdt en er dus niet teveel suiker bij toevoegt.

Lees ook:  Verhoog je weerstand in het komende najaar

Foto header via Pexels.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy