5 x de leukste kerst decoratie tips voor in en om je huis

by Jill Buitenhuis

De leukste en gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur… Kerstmis! De kerstboom mag weer opgezet worden en alle lichtjes komen tevoorschijn. Ondanks de kou is het toch de warmste periode van het jaar. Maar Kerstmis brengt af en toe ook de nodige stress met zich mee: hoe ga je er dit jaar voor zorgen dat je huis gezellig aangekleed is? Hierbij vijf kerst decoratie ideeën waarmee je dit jaar je huis eenvoudig kerst-proof kunt maken:

1) Light Stories
Je kunt lightboxes voor elke gelegenheid gebruiken. Een dergelijke box is eigenlijk een kort verhaaltje dat licht geeft. Hoe leuk is het als je thuiskomt en je ziet dat het nog maar een aantal dagen duurt voordat het Kerstmis is? De tekst op zich is al erg leuk, maar zodra je de box aanzet krijg je nog een extra kerst-gevoel.

2) Modern Christmas Tree
Een echte, klassieke, kerstboom hoort natuurlijk bij Kerst. Maar een modere twist eraan geven kan ook. Denk aan een houten kerstboom of een kerstboom op je wand die opgebouwd is uit allemaal foto’s.

3) Outdoor Decoration
We mogen buiten natuurlijk niet vergeten. De straten zijn vaak al verlicht en versierd, vooral in grote steden als Amsterdam en Utrecht. Als je in een wat minder drukke stad of in een dorp woont kan het zijn dat het nog ontbreekt aan lichtjes en versieringen. Dit kan heel simpel opgelost worden. Een buitenlamp, maar dan vol met kerstballen en lichtjes. Die kun je voor je deur neerzetten of ophangen. Dit idee zorgt toch net voor een warmer gevoel, niet alleen bij jezelf, maar bij iedereen die voorbijkomt.

Lees ook:  Zo maak je jouw droomhuis eigen

4) Don’t forget about the candles
Lichtjes, lichtjes en nog meer lichtjes. Het ultieme kerstgevoel wordt toch gecreëerd door licht en warmte. Kaarsen mogen dus niet ontbreken bij de aankleding van het huis. Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan kan je er ook voor kiezen om je eigen kaarsenhouders te maken.

5) Pot up the tree
De kerstboom op zich is al een eyecatcher in de woonkamer, maar hoe leuk is het als je hier je eigen draai aan kunt geven? Net even een andere kerstboom dan normaal. Door de kerstboom in een leuke pot of bak te zetten, creëer je een ander effect. Met cadeautjes onder de boom is het plaatje compleet.

 

Foto header via iStock, Credits: Kerkez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy