4 x de fijnste food en coffee spots in Utrecht

by Redactie

Wat is Utrecht toch een fijne stad. De stad is overzichtelijk, altijd bruisend en gezellig. Je kunt er heerlijk shoppen en vervolgens op een van de talloze (winterse) terrasjes neerploffen. Een aantal van onze favoriete food en coffee spots op een rij:

1. 30ML 
Bij 30ML hangt altijd een ontspannen en relaxte sfeer. Op het eerste oog lijkt het klein, maar de zaak loopt ver door naar achteren waar nog veel meer ruimte is. Naast koffie serveren ze ook de hele dag door ontbijt. Er is een uitgebreide keuze aan luxe broodjes, uitsmijters met avocado en american pancakes. Daarnaast hebben ze ook veel ‘speciale’ koffies en verse gezonde sapjes. 30ML is de ideale plek om rustig te kunnen werken. Ook fijn: het ligt op slechts een paar minuten loopafstand van Utrecht Centraal.

Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogFood en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2. PK 
In de winter kun je binnen genieten van het prachtige, kleurrijke interieur. In de zomer kun je plaatsnemen op het terras langs de Oude Gracht. Een heerlijke plek om te genieten van Utrecht. Ze serveren lunch en diner en de prijs voor een goed belegd broodje ligt onder de tien euro. De zaak heeft ook een bovenverdieping dus de kans is klein dat je lang hoeft te wachten op een tafeltje. PK is vrij donker, maar door de vele groene planten aan de muren en andere leuke details krijgt het een gezellige jungle-achtige sfeer.

Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3. ’t Koffieboontje 
Als je even aan de drukte van de stad wil ontsnappen is ’t Koffieboontje een goede spot om even tot rust te komen. Met een verse jus en een lekker stukje carrotcake kun je je voor even afsluiten van de buitenwereld. Zodra je binnenstapt krijg je direct een huiskamergevoel. De hangstoel is de eyecatcher van de zaak en overal hangen toffe, industriële lampen. Wel is het wat aan de kleine kant, waardoor je in het weekend niet altijd gegarandeerd bent van een plekje. ‘t Koffieboontje serveert geen lunch, maar de carrotcake is een grote aanrader!

Lees ook:  Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving

Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4. Teds 
Teds is mega insta-proof: velvet bankjes, neon lichtbakken, mooie fauteuils en omlijste quotes. Wij zijn niet de enige die fan zijn van deze hotspot. Hierdoor kan het soms zijn dat je in het weekend eventjes moet wachten op een plekje. Het wachten wordt absoluut beloond. Het eten is alles wat je van een brunch verwacht. Eieren, French toast of een broodje Philly Cheese Steak, eventueel met een glaasje bubbels of een bloody mary cocktail ernaast voor een fancy brunch.

Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Food en coffee guide Utrecht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy