3 x creatieve budgettips om je slaapkamer een boost te geven

by Jill Buitenhuis

De slaapkamer, een plek in huis waar je dagelijks bent. Daarom is het ook fijn om je slaapkamer zo leuk en gezellig mogelijk te maken. Je kunt ervoor kiezen om je kamer heel strak of juist super cosy in te richten. Met deze tips kun je je slaapkamer onder handen nemen en hem helemaal (of nog meer) naar je zin maken. New year, new bedroom.

Dé eyecatcher

Het hoofdbord van je bed is de eyecatcher van je slaapkamer. Het is dan ook erg leuk om een hoofdbord te creëren die je niet vaak tegenkomt in andere slaapkamers. Je hebt veel simpele ideeën die er toch voor zorgen dat je hoofdbord direct opvalt zodra je de slaapkamer binnenloopt. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdbord van houten planken. Ben je een echte avonturier en houd je ervan om een beetje ‘buiten naar binnen’ te halen? Ga dan voor een nature look: verzamel wat takken in het bos en knoop deze door middel van visdraad samen. Voila, een stylish outdoor-look.

Industriële look

De enige dingen die je nodig hebt om dit idee uit te werken zijn pallets en een matras. Zo simpel als het klinkt, zo simpel maak je het ook. Toch creëer je een toffe look. Stapel een aantal pallets van bijvoorbeeld Douglashout op elkaar. Je kunt dus zelf bepalen wat de hoogte van je bed gaat worden. Houd je van een groot en hoog bed? Dan kun je ervoor kiezen om veel pallets op elkaar te stapelen. Je legt je matras op de pallets en je creëert een industriële look in je slaapkamer. Het ligt ook nog eens ontzettend fijn.

Lees ook:  De slaapkamerkleur van 2018

Nachtkastjes

Over het algemeen zijn de meeste nachtkasjes nogal simpel en saai. Het ‘hoort’ naast je bed te staan en het is ook vooral erg handig. Een handige opbergplaats voor spullen die je nodig hebt voor het slapen of wakker worden. Je kunt bijvoorbeeld een stapel oude tijdschriften opstapelen. Dit neemt veel minder ruimte in beslag en je kunt je spulletjes op de stapel zetten. Ook kun je voor een hangend nachtkastje gaan. Kun je toch niet helemaal afscheid nemen van je nachtkastje maar wil je je slaapkamer toch veranderen? Haal een lade uit je nachtkastje en bevestig deze aan de muur. Zo heb je je oude kastje toch nog een beetje in je slaapkamer, maar toch op een andere manier.

Foto header via iStock, Credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy