Top 3 reistrends en top 5 landen 2018

by Wanda Bregman

Wat zijn de opkomende reistrends? Welk land of city ga jij dit jaar ontdekken?  Ga je alleen op vakantie, backpacken, met de familie chillen of samen? Wil je low budget, ben je een echte spenderella of gaat het meer om de bestemming?  Een citytrip, eindeloos wandelen of lekker beachen?  Van alles wat? Ik geef je de top 5 favoriete landen en de opkomende reistrends  voor 2018. Een samenraapsel van onze tourgoeroes Thomas Cook/Neckermann en Lonely Planet.

Landen top 5

1) Chili

Hier heb je alles: uitgestrekte wildernis in Patagonië, de hippe hoofdstad Santiago, de Grote Oceaan, het ondoorgrondelijke massieve Andes-gebergte en de droogste plek op aarde: de bloedhete Atacama-woestijn.

chili

2) Zuid-Korea

Dit land is een compacte show van Aziatische moderniteit met de futuristische hoofdstad Seoul.  Ook hier voor iedereen wat wils. En vergeet niet het jaarlijkse zomerse festival: Boryeong Mud Festival. Lekker met modder gooien!

zuid_korea

3) Portugal

Jawel, de rising star. En dat werd tijd ook, want wat is dat land wonderbaarlijk mooi, de ruige landschappen in het noorden en de mooie stranden in het zuiden. Met hip Lissabon in de middle en natuurlijk de beste surfspots van heel Europa.

portugal

4) Djibouti

Unieke locatie! Mother nature is working here big time! Deze kleine Afrikaanse natie wordt namelijk langzaam uit elkaar getrokken door drie schuivende tektonische platen. Magma kolkt onder deze steeds dunner wordende aardkorst. De woestijnen lijken op Mars, stoom ontsnapt uit openingen in de aarde en oevers van ontstane meren glinsteren door enorme zoutkristallen. Verder: een betoverende cultuur, lonkende stranden en duiken met walvishaaien.

Lees ook:  4 x de leukste spontane zomerse uitjes

5) Nieuw-Zeeland

In 2018 wordt er een nieuwe Great Walk geopend: de Paparoa Track en de Pike29 Memorial Track. Die laatste herdenkt de 29 mijnwerkers die in 2010 om het leven kwamen. Samen vormen de tracks een schitterende meerdaagse route langs de rauwe, wonderlijke westkust van het Zuidereiland. Daarnaast heerlijk ambachtelijk bier, onbeschrijflijk mooie natuur en toffe pop-up bars.

Top 3 reistrends

En dan nu de 3 belangrijkste reistrends. Als eerste: de fitcation. De wat?! Yes, word en blijf fit op vakantie. Hardlopen, fietsen, yoga, fit blijven op vakantie is hipper dan ooit. Yoga doen we het liefst met een professionele coach of bijvoorbeeld op een retraite. En we combineren dit fit zijn met wat gesnuif aan cultuur en een bezoekje aan een pittoreske stad of streek. Nummer twee (echt waar): we willen op cruise! Cruisen is hot! En nee, daar gaan niet alleen bejaarden en senioren naar toe. Niet meer. Het is alles uit een vakantie halen: van Seattle bijvoorbeeld direct door naar Alaska. Last but not least, nummer 3: We willen nieuwe cities ontdekken. De standaard citytrip naar London of Barcelona ligt een beetje achter ons. Nu focussen we ons op Valletta, Warschau, Billund of Vulnuis. Een groot voordeel: nog lekker goedkoop.

cruise

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy