Vin Voyeur: garantie voor een top(wijn)avond!

by Petrick de Koning

Wie denkt dat wijn alleen voor senioren of snobs is, heeft het goed mis. Juist jongere generaties (XYZ) ontkurken steeds vaker een goede fles. Maar welke wijn past bij jouw smaak of precies dat ene moment? Ben je van de vette Chardonnay of meer van een droge Sauvignon Blanc? Ga je voor een stevige Pinot-Noir of kies je toch een soepele Merlot? Het antwoord op deze vragen kun je nu gewoon thuis ontdekken. Met het coole wijnspel Vin Voyeur combineer je het nuttige met het aangename. Je leert alles over wijn; gewoon met je vrienden en aan je eigen keukentafel.

Wat is het dan? Vin Voyeur is een veelzijdig wijnspel dat je meeneemt in de wondere wereld van de wijn. Zonder poeha of gedoe. Je hebt alleen je neus, je smaakpapillen en goed gezelschap nodig. De rest is geregeld. Je verzamelt iedereen (4 tot zes vrienden) rond het psychedelische speelkleed dat ook meteen smaakinspiratie is. En hoewel je genoeg te proeven krijgt – uitspugen is niet toegestaan – trap je af met een geurspel. Om wijn optimaal te beleven moet je namelijk wel zeker weten dat alle zintuigen op scherp staan. Pas dan kan het echte proeven, inclusief walsen en slobberen, beginnen.

Natuurlijk leer je stapsgewijs waar je op moet letten en hoe je het smaakpalet in je glas kunt benoemen. Ondertussen word je echter ook uitgedaagd je mooiste wijnervaring te delen. Een heuse pubquiz (over wijn natuurlijk) houdt de sfeer en spanning erin. En om te checken of je niet stiekem te veel geproefd hebt, eindigt de avond met een meesterproef: herken je de Vino Incognito?

Lees ook:  Stadsfiets pur sang

Het wijnspel is nog niet op de markt, maar niet getreurd. Als je meedoet met de crowdfunding kun je nog voor de kerst genieten van een leerzame en liederlijke wijnavond met je beste vrienden. Gewoon thuis aan de keukentafel.

Na…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy