Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving

by Imke Walenberg

Vakantie in eigen land, soms is er niets lekkerder. Je hebt geen gedoe met vliegtuigtijden en vertragingen, het is om de hoek en daarbij is Nederland zeker ook in de herfst en winter een prachtige bestemming om vakantie te vieren. De bomen en straten hebben de mooiste tinten bruin, rood en oranje door de afgevallen blaadjes, de luchten laten indrukwekkende wolkpartijen zien afgewisseld met opwarmende en veelkleurige zonnestralen. Plus dat je een perfect excuus hebt om zo rond een uur of vijf op de bank te kruipen met een warme chocomelk of smaakvol bokbiertje. Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wij bezochten om die reden recent de kust van Noord-Holland en maakten een speciale winterse travel guide. Hierbij onze tips voor een winters week(end)je weg aan zee in Bergen en omgeving:

1) Laat je niet leiden door het weer.
Belangrijke tip om mee te beginnen, want tja hier heb je immers helemaal geen vat op. Laat het dan ook vooral los. Ga voor het motto ‘na regen komt zonneschijn’ en laat je dus niet weerhouden door een regenbui of twee. Ga je met je kids op pad? Die vinden het juist vaak hartstikke tof om met de regenlaarzen aan door de bossen en duinen te struinen. En ben je net bezig met een mooie fietstocht en kom je toch in een regenbui terecht? Er zijn meer dan genoeg gezellige restaurantjes en strandtenten onderweg waar je kan schuilen én opwarmen. Neem wel voor de zekerheid altijd een goed regenjas mee, trek goede boots aan met warme sokken en eventueel ook een paraplu. En voor onderweg een (waterdichte) rugzak met drinken en eten.

Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bij hotel Blooming staan de laarzen al voor je klaar!

2) Kies voor een hotel waar je de ruimte hebt
De fijnste hotels zijn hotels waar je echt thuis voelt. Waar je je niet opgesloten voelt in je hotelkamer, maar wat nog heel veel meer (aan ruimte) te bieden heeft. En waar het dus ook niet erg is als je een keer besluit, met slecht weer, een hele dag in het hotel te blijven. Zo verbleven wij in Hotel Blooming. Al eerder schreven we over dit fijne hotel. Blooming is gelegen in het Bergerbos en de Schoorlse duinen. Het strand is slechts op een paar kilometer afstand; perfect stratpunt om in de omgeving op verkenningstocht te gaan. Of niet…. Want als gast bij Blooming kun je juist ook heerlikk een dagje vertoeven binnen de muren van dit zorgeloze hotel. Niks moet, en dat voel je al meteen bij binnenkomst, of je nu met het hele gezin op pad bent, met je ouders, met een vriendengroep of met je grote liefde.

Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hotel Blooming in herfstsferen

Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Eén van de vele fijne relax-ruimtes

3) Huur fietsen
De manier bij uitstek om de dorpjes rondom Bergen, de bossen en de duinen te ontdekken. Wij huurden onze fietsen bij het hotel zelf, ideaal, maar dat kan ook op vele andere plekken. Leukste is om te fietsen met behulp van het knooppuntensysteem. Dat werkt heel eenvoudig. Je hoeft enkel en alleen de knooppunten die je wilt gaan rijden op een papiertje te schrijven en die te volgens tijdens het fietsen. Je kan het zo lang maken als je zelf wilt!

Lees ook:  Hotel not Hotel

Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogTravel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Maak een ferme strandwandeling
Natuurlijk mag een strandwandeling niet ontbreken tijdens een verblijf aan Bergen. Mooi startpunt van je wandeling is bij Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee. Hier kan je ook je auto parkeren (let wel, betaald!). Op de terugweg is het fijn opladen bij Strandpaviljoen Evi.

Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogTravel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) Ga shoppen en lunchen in Bergen
Je kan verrasssend leuk shoppen in het centrum van Bergen. Er zijn een heel aantal verrassende fashion en lifestyle winkels, waar je gegarandeerd slaagt, zoals Find Me Later voor brocante spulletjes, Stadspaviljoen Noord voor accessoires en mini warenhuis PT Post. Voor lunch en diner is er meer dan genoeg keuze in Bergen. Wij gaan voor Fabel’s, een gezellige spot waar je voor nog geen 5 Euro een heerlijk broodje kan eten.

Travel: een winters week(end)je weg in Bergen en omgeving - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

6) Ga een avondje uit in Alkmaar
Alkmaar ligt maar 7 kilometer van Bergen af en is leuk om een avond naar toe te gaan voor een hapje eten. En eetcafé De Binnenkomer is een plek waar je je dan gelijk thuis voelt. De sfeer is ongedwongen, het interieur voelt als een huiskamer aan en de kaart is lekker uitgebreid. Ga voor de gegrilde kippendijen of kies de vegastoof, voor ieder is er wel wat wils. Sluit je avond af met een film in Filmhuis Alkmaar. Relaxter gaat het niet worden…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy