Travel: een midweek in Maastricht

by Jorn Rohde

Een midweek naar Maastricht. Of ik daar zin in heb? Ja natuurlijk, ik ben niet voor niets ZZP’er. Maastricht, de stad waar ik vier jaar studeerde maar waar ik zo snel mogelijk weg wilde toen ik wat ouder begon te worden. Ik wilde feesten, buitensporige dingen en de drukte van de enige echte stad van Nederland, Amsterdam. Maar ja, nu word ik ook weer ouder en zijn de momenten van feest en buitensporig gedrag wel erg aan het verminderen. De drukte vind ik nog altijd heerlijk maar even eruit en geen langssjesende brommers en opgestoken middelvingers kan ik nu heel erg waarderen. Dus hell yeah! Boek mijn treinkaarten maar en je ziet me aankomende donderdag.

De treinrit duurt lang, maar als je wat werk bij je hebt dan vliegt de tijd voorbij. Video gemonteerd, stukje geschreven en zelfs tijd voor een dutje. Ik wil elke dag zo’n stuk met de trein. In Mestreecht aangekomen merk je dat de mensen een joie de vivre mentaliteit hebben, alles gaat op het gemakkie, men lacht, zwaait en de jeugd wil zelfs met je op de foto. Welkom!

De uitnodiging van deze midweek kwam van Mabi City Centre Hotel, een nieuw hotelconcept gebasseerd op de rijke filmhistorie, en Maastricht Marketing. Maastricht heeft namelijk een midweekcampagne waar ze met bijzondere activiteiten en lekkere kortingen ZZP’ers (he, das handig!), ouderen met vrije tijd (hallo, half Nederland) en expats naar zich toe wil trekken. Zodat ze van zondag tm donderdag niet in de stroom toeristen terecht komen maar in alle rust de hippe geneugten van de stad kunnen beleven.

Lees ook:  Dolce far niente met Logis

Om te beginnen bij het hotel.. Heerlijk! Als je mij een lekkere kamer, bed, douche en complimentary roze Hunkemoller slippers voorschotelt ben ik een happy camper. Doe er een blind tasting bij van censored drinken, met bijbehorende Twisted Platter (chocola, kaas coppa ham) bij en ik word nog iets blijer. En als de avond dan wordt afgesloten met een “roomservice cocktail” van de eerste speakeasy cocktailbar Mr. Smith dan slaap ik als een roosje.

Travel Maastricht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto via Mabi City Centre Hotel

Maar er was meer! Echt? Nog meer? Ja joh! We werden in Restaurant Le Bon Vivant getrakteerd op een heerlijk diner in een ambiancevolle kelder. Opvallend was de eendenlever brulee. Huh? Is dit nou dat Spaanse toetje? Nee? Ohhh is het echt eendenlever? Toch wel heel lekker!

Travel Maastricht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto via Facebook pagina Restaurant Le Bon Vivant

En dan is het alweer vrijdag. Maar niet getreurd. Ik hoefde nog niet naar huis, want er stond nog een highlight stadswandeling op het programma met de fantastische Tanja Olivers. De krasse tante met grote bril en prachtig zittend haar, vertelt over haar stad met zo’n grote liefde dat je niet anders kan dan aan haar lippen hangen. Helaas duurde de tour maar 1,5 uur want Tanja had ons nog 2 weken mee kunnen nemen.

De tour en daarmee ook mijn midweek eindigde bij Darq, waar gastheer Jorrit tijdens een proeverij vertelde over zijn passie voor chocola. Waar het vandaag komt, en dat chocola dus NIET bitter moet zijn. Alle 85% cacao die we tegenwoordig eten omdat het “gezond” is hoeft dus niet zo vies te smaken. Mix het met passievrucht, citroen of bessen en het smaakt heerlijk. Zelfs een sprinkhaan die in de chocola was gedoopt kreeg daardoor het label “houtvolle smaak”.

Travel Maastricht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto via Facebook pagina Darq

Terug in de trein schrijf ik dit artikel. De heuvels verdwijnen, de grauwheid duikt weer op. Maastricht, mag ik snel weer langs komen?

Lees ook:  5 x bijzonder overnachten in Nederland

https://youtu.be/2mVe6a6Ryp0

Foto header credits: Petra Lenssen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy