Solliciteren doe je zo! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Solliciteren doe je zo!

Het vinden van die ene droombaan, het klinkt zo makkelijk, maar is het (vaak) niet. Want je bent zeker niet de enige die aast op die ene leuke baan. De concurrentie is moordend, of je nu net begint op de arbeidsmarkt of juist al ouder en ervaren bent. Belangrijk is het dan ook om er uit te springen het solliciteren, maar vooral ook met je motivatiebrief. Maar hoe dan? Hoe zorg je er nu voor dat precies jouw brief boven op de stapel terecht komt?

Ga je zoeken op het internet naar tips met betrekking tot solliciteren, dan kom je helaas al snel uit bij allerlei saaie (hoewel goed bedoelde) adviezen. Nee, wil je het echt goed aanpakken, dan moet je toch net iets creatiever aan de slag gaan. En dat hoeft zeker niet zo moeilijk te zijn als je misschien denkt. Een klein beetje creativiteit brengt je al heel ver. Het kan al beginnen bij het toepassen van de volgende tips:

– zorg voor een onderscheidend lettertype
– kies een kleurrijke lay out
– maak gebruik van infographics (waarin je jouw persoonlijke cv verwerkt), zo kan je je creativiteit laten zien
– neem een video-cv op
– gebruik een representatief mailadres (happygirl123@gmail.com klinkt niet bepaald professioneel)

Voornaamste is dus dat je er voor zorgt dat je sollicitatie-brief allesbehalve saai is om te lezen. Stand out of the crowd! Onderstaande tutorials zijn daarom superhandig (en ook leuk) om te bekijken om je cv en motivatiebrief zo op te krikken dat je droombaan echt binnen handbereik komt te liggen! Succes!

Lees ook:  4 x zo overleef je de lange wachtrijen bij Schiphol en de lange autorit naar Zuid-Europa

Foto header via iStock, Credits: SeventyFour

0 comments on “Solliciteren doe je zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *