Relax-ontbijtje bij Thijs by Dikker & Thijs

Op een heerlijke loze zondag komen we aan bij Thijs by Dikker & Thijs, gelegen op de Prinsengracht ter hoogte van de Leidsestraat. Dikker & Thijs is een hotel met geschiedenis, waar in het rijksmonument een delicatessewinkel en een sterrenrestaurant hebben gezeten. Een hotel wat zich gevestigd heeft in een prachtig 18e eeuws pakhuis, waar de grote openslaande rode luiken je welkom heten. Onder het hotel bevind zich restaurant Thijs, waar we al een keer ’s avonds hebben mogen genieten van de Franse keuken. Dat was een succes, dus komen we nu terug om van het ontbijt te proeven.

Onder straatniveau bevindt zich namelijk een schattig zaaltje waar sinds kort ook ontbijt en lunch voor publiek buiten het hotel wordt aangeboden. Het is alleen niet wat je verwacht bij een hotelontbijt: hier zijn de ouderwets koffiemachines vervangen door baristas die goede latte machiatto’s en cappuccino’s maken, de sappen zijn vers geperst in plaats van uit pak en je wordt gewoon geserveerd in plaats van dat je langs een buffet moet struinen.

We worden verwend met crêpes, wentelteefjes, chocoladebroodjes en croissants. Vooral de crêpes zijn een enorme aanrader, met bijgeleverde chocoladesaus, aardbeien coulis en vers rood fruit is het absoluut genieten op je (brakke) zondag. Thijs by Dikker & Thijs is dan ook zeker een aanrader, niet alleen voor diner zo blijkt, maar ook om op een fijne plek even relaxt je ontbijtje te nuttigen.

De keuken is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 en op zondag en maandag van 10.00 tot 16.00.

Lees ook:  Vegan pulled “pork” en egg cappuccino? Dit zijn de foodtrends van nu!

Thijs by Dikker & Thijs
Prinsengracht 438, Amsterdam
Website: thijsbydikkerenthijs.nl

Foto’s header via Instagram-pagina Thijs by Dikker & Thijs

0 comments on “Relax-ontbijtje bij Thijs by Dikker & Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *