Preview: aan de slag met de nieuwe HTC U11 Plus

by Redactie

Hoewel HTC niet meer de smartphonefabrikant van weleer is, blijft het bedrijf interessante toestellen uitbrengen. De nieuwste smartphone is de U11 Plus, die enkele belangrijke verbeteringen introduceert, maar zich (nog steeds) niet genoeg weet te onderscheiden.

Meer van hetzelfde
Smartphones beginnen steeds meer op elkaar te lijken en fabrikanten moeten daarom van goeden huize komen om succesvol te zijn. Samsung deed dat dit jaar met de Samsung Galaxy S8 door het grote ‘infinity display’, een innovatie die vrijwel alle andere fabrikanten hebben gevolgd. Ook de nieuwe iPhone X heeft zo’n groot scherm. Met de U11 Plus volgt ook HTC deze trend: een flink display (van 6 inch) dat bijna de hele voorkant vult, waarbij de randen om het scherm grotendeels zijn verdwenen. Het geeft de HTC-smartphone een frisse look, maar echt nieuw is het niet. HTC is namelijk één van de laatste fabrikanten die overstapt op randloze schermen, en is daarmee dus behoorlijk laat.

Kijken we puur naar de interne hardware, dan is er weinig veranderd. Dit is veel minder erg, omdat de HTC U11 al de snelste processor, genoeg werkgeheugen en opslag had. Ook op de U11 Plus draaien apps als een zonnetje, kun je flink multitasken en hoef je je geen zorgen te maken over een accu die snel leeg raakt. Ook fijn: de U11 Plus heeft dezelfde camera als de ‘normale’ U11, en die maakt simpelweg uitstekende foto’s.

Ook willen we het vernieuwde design even aanstippen. De telefoon heeft namelijk een transparante behuizing, wat betekent dat je op de achterkant ‘binnenin’ het toestel kunt kijken. Vooral de grote nfc-antenne (die je gebruikt om mobiel te betalen) is goed zichtbaar, en dat is een leuke touch.

Lees ook:  Internet van de toekomst: wat is 5G?

Knijpen in je smartphone
Wél uniek aan de HTC U11 Plus (en de eerdere U11): Edge Sense. Door deze functie kun je in het toestel knijpen om acties uit te voeren. Druk bijvoorbeeld voorzichtig in de smartphone om een spraakbericht in WhatsApp op te nemen, de camera-app te openen of om in- en uit te zoomen op je foto’s. Het is nogal een gimmick, maar dat neemt niet weg dat Edge Sense goed werkt en in sommige gevallen best handig is.

Ook fijn is dat de HTC U11 Plus draait op de nieuwste Android-versie, Oreo. Met Oreo krijg je meer controle over je notificaties, start je smartphone sneller op en kun je apps in de picture-in-picture-modus gebruiken. Ideaal voor als je Google Maps wil checken terwijl je een filmpje kijkt.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy