Kruidkoekmuffins - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Om in de Sinterklaasstemming te komen: DIY kruidkoekmuffins

De Sint en zijn Pieten zijn weer heelhuids aangekomen in ons land. En hoewel de kaasletter (?) helemaal hip schijnt te zijn dit jaar, zijn wij dit jaar aan de slag gegaan met iet wat traditionelere recepten. Zoals de kruidkoekmuffin, oftewel een pepernoot in een cupcake-jasje:

Voor 12 kruidkoekmuffins heb je de volgende ingrediënten nodig
– 300 gram bloem (gezeefd)
– 1 zakje bakpoeder
– 175 gram donkere basterdsuiker
– 2 eetlepels koekkruiden
– 75 gram boter
– 5 eetlepels stroop
– 1 ei (losgeklopt)
– 200 ml halfvolle melk

Keukenspullen:
Muffinvormpjes, ingevet met boter/bloem

TIP: bij de Action heb je voor 0,50 cent hele leuke vormpjes met stippen en ruitjes.

Bereidingswijze
Voordat je begint verwarm je de oven voor op 175 graden Celsius. De cakevormpjes vet je in met boter. Vervolgens meng je de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en de koekkruiden in een grote bak samen. De eetlepels stroop en de boter verwarm je 30 seconden in de magnetron. Als de boter gesmolten is voeg je deze aan de grote bak toe. Het eitje klop je in een aparte bak op en meng je ook door het mengsel heel. Klop het geheel vervolgens tot een grote, vloeibare massa. Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet de muffins in de oven. Daar laat je ze ongeveer 20 tot 25 minuten bij 160 graden staan. Om te kijken of de muffins gaar zijn kun je met een satéprikker in de muffins prikken. Als de prikker hier droog uitkomt weet je dat de muffins gaar zijn. Laat ze nog even vijf minuten afkoelen alvorens je ze (allemaal) op eet.

Lees ook:  Review: buurtrestaurant NELIS west

Foto header, via iStock. Credits: esokolovskaya

0 comments on “Om in de Sinterklaasstemming te komen: DIY kruidkoekmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *