Six Minute Stories - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Minder stress? Neem een 6-minuten-leespauze!

Stress wil je natuurlijk zo min mogelijk hebben. En gelukkig zijn er veel manieren waarmee je je stressniveau kunt verlagen. Wist je dat lezen één van de meest effectieve manieren is om je stress te verminderen?

En flink ook. Na zes minuten lezen is je stresslevel al met 68% verlaagt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Sussex. Lezen creëert namelijk rust en zorgt voor mentale afleiding. Voor een beetje afleiding grijpen we best vaak naar onze telefoons en scrollen we door tijdlijnen heen voor leuke foto’s, filmpjes en berichten. Resultaat is dat we daarna zonder rust weer oppakken waar we mee bezig waren. Om die reden ontwikkelde zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid de Six Minute Stories: een reeks boeken met elk een verhaal van zes minuten. En ze zijn er in het formaat van je telefoon. Geniaal!

Six Minute Stories - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Meer lezen, minder stress
Met Six Minute Stories wordt we aangemoedigd meer te gaan lezen en tegelijkertijd de stress te verminderen. Niet via onze telefoon, maar met een echt boekje. Elke week verschijnt er een nieuw boekje met een kort verhaal van een inspirerende schrijver. Voor elke week geldt: nieuw verhaal, andere schrijver.

De schrijvers
Hanna Bervoets, Pepijn Lanen, James Worthy, Lize Spit, Ernest van der Kwast, Aya Sabi, Raoul de Jong, en Alma Mathijsen schreven een eigen verhaal van zes minuten. De Six Minute Stories zijn gratis te verkrijgen en worden in de aankomende weken uitgedeeld in de grote steden.

Lees ook:  5 x zo houd je het leuk tussen de lakens tijdens de lockdown

0 comments on “Minder stress? Neem een 6-minuten-leespauze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *