Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
GoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Meisjes en techniek een prima match? Jazeker, als het aan GoldieBlox ligt wel!

Soms zou ik weleens willen dat ik nog maar een jaar of 8 oud was. Niet in de tijd dat ik zelf 8 jaar was, maar nu, in deze tijd. Want wat is er een hoop (meer) aanbod in speelgoed. Of er te veel te kiezen is, is een andere discussie, maar er is tegenwoordig zoveel tof, innovatief speelgoed op de markt. Het 8-jarige meisje in mijzelf zou helemaal happy zijn! Eén van mijn favoriete soorten speelgoed destijds was Meccano, het bekende creatieve montagespeelgoed. Liever niet te veel poppen en roze voor mij vroeger. Jammer was wel dat meccano altijd gericht was op jongens. Leuk vond ik het dan ook toen ik recent hoorde van GoldieBlox, creatief technisch speelgoed voor meisjes. Een belangrijke toevoeging in het schap en het weleens tijd wordt voor een nieuw rolmodel anno 2017. Hier wilde ik dus weleens meer van weten, helemaal omdat ik zelf ook twee dochters heb…

GoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogGoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Introductie in Nederland
Vanaf deze maand is in Nederland en België Goldieblox verkrijgbaar. Het creatief, technische speelgoed van GoldieBlox is gericht op meisjes tussen 4 en 9 jaar en nodigt ze uit om samen met Goldie lekker te bouwen aan de hand van korte verhaaltjes. Ze lossen samen technische problemen op, bedenken bouwsels en worden uitgedaagd om zelf steeds weer iets nieuws te bouwen.

Tijd voor een nieuw geluid
De Amerikaanse ingenieur en bedenkster van GoldieBlox, Debbie Sterling, vond dat het tijd was voor een nieuw geluid in speelgoedland. Daarom besloot ze dat technisch speelgoed voor meisjes wilde maken. Zodoende ontstond GoldieBlox, waarmee kinderen spelenderwijs de natuurkundige principes van techniek leren (hefboomwerking, draaiende assen, zwaartekracht, draagvermogen etc.). Nice to know: sinds de start in 2012 heeft Goldieblox al veel awards ontvangen waaronder die voor beste educatieve speelgoed, beste keus door ouders en speelgoed van het jaar.

Wie is Goldie?
Goldie is een stoer, creatief meisje dat niet bang is om te falen. De rode lijn van het speelgoed is dat Goldie problemen oplost door creatief na te denken en allerlei dingen te bouwen. Ze maakt een spinning machine om haar hond Nacho rondjes te laten maken, een movie machine om een filmfestival toch door te laten gaan en een dunk tank om haar hond Nacho in te wassen. Die laatste mochten wij testen.

GoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog GoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat vinden wij?
Wat als eerste opvalt is het kleurgebruik; de kleurige (overigens niet schreeuwerige) doos zou zowel jongens als meisjes aan kunnen spreken. Het maakt ook nieuwsgierig naar de binnenkant. Eenmaal geopend treffen we een overzichtelijk geheel aan van verschillende bouwelementen, een instructieboekje en het hondje van Goldie, Nacho. De getekende, speelse maar wel heldere instructie laat je goed stap voor stap zien wat de verschillende ‘bouw-stappen’ zijn. Als het bouwsel uiteindelijk klaar is (wat zelfs voor volwassenen een leuk klusje is), zit er ook nog een stukje decor in de doos dat je aan de achterkant kan bevestigen. Net echt! En dan begint het leukste, de hond Nacho van zijn plek af gooien zodat ie in de ‘emmer’ onder hem valt.

GoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogGoldieBlox - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

We kunnen niet anders zeggen dan dat het een mooie speelgoedkit is, waarbij je iets leert, maar waar je zeker niet een belerende vinger voelt. Het moet immers wel leuk blijven. En dat doet GoldieBlox. Wij duimen dan ook voor een succes onder de meiden in Nederland voor dit leuke speelgoed-concept!

De producten van GoldieBlox zijn vanaf nu te verkrijgen in Nederland. Voor de hele collectie en prijzen zie Intertoys en Bol.com.

 

 

Categories Kids Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Meisjes en techniek een prima match? Jazeker, als het aan GoldieBlox ligt wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *