Lifestyle start-ups op Web Summit 2017

by Erik van de Nadort

Het is inmiddels een traditie geworden voor Daily Cappuccino om af te reizen naar Web Summit, de grootste tech-conferentie ter wereld. Deze ‘get-together’ startte in Dublin, maar is sinds vorig jaar in het ook nu weer zonnige Lissabon neergedaald en biedt het nieuwste op het gebied van tech, maar ook aanverwante ontwikkelingen in fashion, lifestyle, mobiliteit en maatschappij.

Zo beklom Victoria’s Secret angel Sara Sempaio het podium om te vertellen over de kracht van social media, juist in deze tijd rond #metoo, maakte Uber bekend met een alternatief te komen voor wegverkeer, namelijk een vliegende taxi (die goedkoper gaat zijn dan je eigen auto!) en sloot Al Gore de conferentie af met zijn klimaatvriendelijke boodschap. Maar los van dit alles draait het ook nog steeds om de dolenthousiaste, duizenden start-ups die op de summit hun eerste klanten, publiciteit of investeerder hopen te treffen. Hieronder, inmiddels ook een traditie, de beste lifestyle start-ups van Web Summit 2017.

Uiteraard viel ons oog op een koffie-innovatie. Delta Q is geen start-up, maar een inmiddels groot koffiemerk in Portugal. Om hun 10-jarig bestaan te vieren introduceerde ze op Web Summit de RISE dat staat voor Reversed Injection System Experience. Koffie die niet van boven in je glas valt, maar van onder erin wordt geïnjecteerd. Super op te zien, maar ook erg lekker, want volgens de bedenkers blijft op die manier de smaak en cremalaag beter beschermd.

Het Zweedse Uniti gaat de strijd met Tesla aan en brengt over een jaar een elektrische auto op de markt voor zo’n 20k euro met een range van 300km. Een kekke tweezitter (de vierzitter volgt) met allerlei slimmigheden afgekeken van zijn grote voorbeeld. Deze zou zomaar eens populair kunnen worden.

Lees ook:  Recreëren in de voormalige Bijlmerbajes

Problemen om je kids goed hun tanden te laten poetsen? Kijk dan eens naar Deenosaur. Deze elektrische tandenborstel heeft bluetooth en sensoren die de poetskwaliteit doorsturen naar een app. Poets je goed? Dan verdien je muntjes die je kunt gebruiken om allerlei spelletjes te spelen binnen de app. En nu we toch jong beginnen met tech, kijk dan ook gelijk maar naar Brixotoys. Zij ontwikkelden slimme Lego-blokjes die reageren op geluid of licht of aangestuurd worden via een app.

Trouwplannen maar lukt het niet om iedereen bij elkaar te krijgen – zelfs de bruid en bruidegom? Dan is WebWed iets voor jou. Deze app stelt je in staat online te trouwen en dit live te streamen met wie je maar wilt. Alles is legaal en voor het echie, dus pas op tegen wie je ja zegt. En als je de wijn van die avond heerlijk vond en nog eens wilt drinken, schakel je Wine On Demand in. Stuur een foto van het etiket door en het team gaat op zoek naar die fles.

 

 

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy