Polluted Water Popsicles - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

IJsje van vervuild water

Op het eerste gezicht lijken deze ijsjes heel lekker, kijk je nog eens, dan zie je dat dat toch niet bepaald het geval is. De studenten Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti (allen studerend aan de National Taiwan University of Arts) verzonnen namelijk een lijn van “frozen treats” onder de noemer Polluted Water Popsicles. De ijsjes zijn dan ook niet bedoelt als smaakmakers maar gericht op de veranderingen in het milieu en het bewustzijn hierover bij mensen te triggeren.

Polluted Water Popsicles - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Polluted Water Popsicles - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De drie jongens verzamelden vervuild water uit 100 locaties door heel Taiwan heen, bevroren vervolgens deze verzameling in de vriezer en creerde er daarna een ‘ijsjes’, allemaal verpakt in een kunstige wikkel. Op die wikkel staat overigens ook waar het vervuilde water van het betreffende ijsje van afkomstig is. Bekijk je de ijsjes echt van dichtbij dan pas zie je wat er allemaal aan viezigheid in zit, van stukjes plastic tot aan kroonkurken toe.

Meer informatie over dit bijzondere (en vooral goede) project is te vinden op Facebook.Polluted Water Popsicles - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto’s via @fengfeng210

Lees ook:  Gezonde én lekkere sportvoeding, de tips & weetjes op een rij

0 comments on “IJsje van vervuild water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *