Wihayo Soju - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een gin tonic? Nee joh, een Koreaanse Wihayo Soju is veel hipper!

Wihayo Soju, een typisch Koreaans drankje met rijst als hoofdingrediënt: . In Korea is dit drankje al bijzonder populair, maar in Nederland kent niemand dit nog. Daar wilde Nathalie verandering in brengen. Na haar reis in Korea, besloot zij om dit drankje naar Nederland te brengen. ‘’Iedereen moet dit drankje kennen. Het is zo lekker en zonde dat niemand in Nederland dit nog niet kent.’’ En zo geschiedde. Omdat Nathalie nogal perfectionistisch is ingesteld, werkte ze net zo lang aan de smaak en combinaties met andere dranken om ervoor te zorgen dat het drankje perfect is.

Vorige week mochten we als een van de eersten dit drankje proberen. Van te voren wisten we niet zo goed wat we konden verwachten. We hadden beide nog nooit een Koreaans drankje geproefd. Het drankje kan puur gedronken worden, maar ook in verschillende cocktail variaties. De smaak van Wihayo is erg zacht. Het drankje bevat 19% alcohol, relatief gezien een stuk minder alcohol dan wat er bijvoorbeeld in vodka, gin en jenever zit.

Wihayo Soju - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De eerste cocktail die we dronken was een mix tussen Soju en tonic, oftewel Soju Tonic. Erg lekker en verfrissend! De smaakt komt overeen met Gin-Tonic, maar dan veel zachter. Ook de partjes appel in de cocktail maakte de smaak nog beter.

De cocktail die we daarna dronken is onze favoriet, Kimchi Shim. Een mix van Soju, ginger ale en het speciale ‘Kimchi’ zout uit Korea. De kruiden in het drankje zorgden voor een unieke smaaksensatie, die wij allebei nog nooit geproefd hadden.

Lees ook:  Bij Nela, tussen de skyline van Amsterdam, word je in de culinaire watten gelegd

Alles aan deze avond klopte. De locatie, de aankleding, de gasten, de Koreaanse hapjes en de muziek. Bovenin het gebouw werd voor de genodigden een filmpje afgespeeld waar je het “ontstaan’’ van Wihayo ziet. Erg leuk om te zien hoe het drankje en alles daaromheen tot stand is gekomen. Het is nu nog maar beperkt verkrijgbaar in Nederland, maar wat ons betreft mag daar snel verandering in komen. Kom maar door met die soju!

0 comments on “Een gin tonic? Nee joh, een Koreaanse Wihayo Soju is veel hipper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *