Getest: de gezonde snacks van natur.

by Roos Pieters

Gezonde snacks zijn meer dan populair. Ook ik probeer steeds vaker voor een gezonde snack te kiezen als ik bij de kassa sta, in plaats van weer een Kinder Bueno in mijn mandje te gooien. Maar wat te kiezen, want ook wat betreft healthy snacks is er zo ontzettend veel op de markt. We gingen de test aan met natur. Natur staat, zoals de naam al verklapt, voor de kracht van de natuur. Ze bieden verschillende boxen aan met juices, snacks of shots die je zelf kunt samenstellen. Deze boxen kun je eenmalig bestellen of in een abonnement-vorm. De boxen worden gratis thuisbezorgd in een elektrische auto, dubbel verantwoord dus.

Let’s taste!
Allereerst de Bittersweet symphony raw chocolate met cacao nibs en zeezout. Deze chocola is gezond omdat het maar liefst 77% cacao bestanddelen bevat en wordt gezoet met kokos palmsuiker. Ik moet even wennen aan de pure smaak van de chocola (smaakt toch even iets anders dan mijn eerder genoemde favoriet de Kinder Bueno), maar het vleugje zeezout vind ik erg lekker. Zeker een lekker en gezond alternatief als je verlangt naar een stukje chocola!

Vervolgens proeven we de granola bar met amandelen en quinoa. De bar bevat nogal wat koolhydraten, vezels en eiwitten en is daarnaast vrij van gluten. Een perfecte snack voor het sporten dus, ook vanwege de vele koolhydraten. Persoonlijk vind ik de bar iets te zoet en zacht doordat er veel dadels en rozijnen in zitten. Ik heb zelf liever een granola bar met wat meer crunch en bite.

Lees ook:  4 x de fijnste food en coffee spots in Utrecht

De ongezwavelde abrikozen trokken gelijk mijn aandacht. Wat maakt ongezwavelde abrikozen dan anders dan gewone abrikozen? Zwavelen blijkt een manier te zijn om producten langer houdbaar te maken. Normale gedroogde abrikozen worden behandeld met zwaveldampen waardoor alle insecten en schadelijke bacteriën gedood worden en de goudgele oranje kleur van de abrikozen wordt behouden. Ongezwavelde abrikozen zijn enkel gedroogd en daarna niet meer behandeld, een natuurlijk proces dus. Dit verklaart waarom de abrikozen niet meer oranje zijn. Ook bevatten deze abrikozen het natuurlijke mineraal kalium, wat gunstig is voor een gezonde bloeddruk.

Ik was benieuwd of ik het verschil zou proeven tussen gewone abrikozen en ongezwavelde abrikozen. Dit verschil proefde ik zeker. De ongezwavelde abrikozen hebben een diepere smaak en zijn wat minder zoet dan de gewone abrikozen, wat ik zeker een stuk lekkerder vind.

Verder proefden we nog vier zakjes met noten waaronder geroosterde pecannoten, cashewnoten, een notenmix en een mix van zaden, noten en bessen. Deze snacks zijn iets minder ‘speciaal’ dan bovengenoemde snacks, maar daarom niet minder lekker. Ik ben zelf gek op noten dus deze vielen ook zeker in de smaak. Alle noten zijn ongebrand en ongezouten, alleen de cashewnoten bevatten 0,5% zeezout. De cashewnoten hebben een dun schilletje wat zorgt voor een lekkere bite wat goed samengaat met het vleugje zeezout.

De abonnementen
De abonnementen zijn alleen online verkrijgbaar. Bij een juicebox abonnement krijg je bijvoorbeeld 14 cold pressed juices voor € 35,00 per maand. Ze bieden verschillende boxen aan voor verschillende doeleinden, zoals speciale boxen voor het sporten en shots. Wij testten de snackbox, die verkrijgbaar is vanaf € 11,00 per week en bevat 6 snacks per box. Deze boxen kan je uitbreiden naar hoe vaak en hoeveel snacks je wilt ontvangen. De snack- en juiceboxen kun je ook met elkaar combineren. Tip: gebruik de code ‘eerstebox’ en krijg je eerste box gratis bij juice- of snackbox abonnement!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy