Een fixie onder je kerstboom

by Redactie

In 2015 telde Nederland zo’n 22,5 miljoen fietsen. Dat wil zeggen dat elke Nederlander 1,3 fiets(en) in zijn/haar bezit heeft. En dat is een gemiddelde, want echte fietsfanaten hebben vaak meer dan twee fietsen in de schuur staan. En dat zijn over het algemeen dan allemaal verschillende soorten fietsen; voor elke gelegenheid wel eentje. Een bakfiets voor als de kinderen moeten worden weggebracht, een stadsfiets voor als je op stap gaat, een mountainbike voor de zondagmiddagen in het bos en een fixie voor als je behoefte hebt aan wat leisure.

De laatstgenoemde soort fiets is al een aantal jaren steeds meer opmars. We noemden de tweewieler dan ook al eerder op Daily Cappuccino. Voor als je nog niet helemaal weet wat het is:

Een fixie fiets is een fiets met een vast verzet, er zitten geen versnellingen op. Net als bij racefietsen voor baanwielrennen draait het achterwiel gelijk met de pedalen. Geef je tegendruk, dan kom je tot stilstand. Hierdoor kan een fixie ook achteruit rijden. Eén van de voordelen van het rijden van een fixie is dat je echt met gevoel kan fietsen. Doordat het tandwiel aan het achterwiel vast zit, kan je als fietser alles goed aanvoelen. Al de weg bijvoorbeeld glad is, dan voel je dit als fietser gelijk. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dit soort fiets een soort van naakt is, oftewel zonder enige opsmuk. Als fietser ben je één met je fiets.

Fixie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoewel het een fiets zonder opsmuk is, is een fixie wel te verkrijgen in verschillende maten en modellen. Bijvoorbeeld van het merk VYDZ (spreek je dit fonetisch uit, dan krijg je het woordje ‘fiets’). Door onderdelen te gebruiken uit Taiwan en het frame uit China is een VYDZ fixie heel betaalbaar maar tegelijkertijd ook stoer en hip. Onlangs hebben ze 2 nieuwe modellen uitgebracht, de All Black Big en de All Black g3. Fijne van de All Black Big is dat het special voor langere mensen is en een frame maat kent van 61 cm. Ideaal voor ons lange Nederlanders! Staat ie bij jou al op je Sinterklaas of Kerst verlanglijst?

Lees ook:  Van het Met Gala tot de Louis Vuitton Nikes: de meest invloedrijke fashion momenten van Virgil Abloh

Fixie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy