De grote nederlandse kunstkalender - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Drie kilo kunstkalender, een musthave!

Jaaaaa, daar is ‘ie dan: De Grote Nederlandse Kunstkalender 2018! Een waanzinnig tof cadeau voor in de zak, onder boom of misschien zelfs wel in je schoen. Hoewel, drie kilo weegt het ding en het formaat is 30 x 34 cm. Maar dan heb je ook iets. Vorige jaar verscheen de kalender voor het eerst en was direct een hit. Deze verrassing vertoont op groot formaat elke dag een ander kunstwerk van een andere kunstenaar. Dit kan een gerenommeerde kunstenaar zijn of een aanstormend talent, maar allemaal van eigen bodem. De Grote Nederlandse Kunstkalender is een scheurkalender die bomvol beeldende kunst, fotografie, mode, illustraties, architectuur en design staat. Een ware eyecatcher voor in je huis. En ja, op de toilet mag de Kunstkalender ook, loop je wel het risico dat een toiletbezoek beangstigend lang duurt. Een musthave voor iedereen die ook maar een klein beetje van fotografie, kunst, design en architectuur houdt. Je hoeft echt geen diehard kunstliefhebber te zijn.De grote nederlandse kunstkalender - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Room on the Roof
Deze editie is het net even specialer dan de eerste: alle 365 kunstenaars hebben kans om geselecteerd te worden voor de Artist in Residence van de Bijenkorf: Room on the Roof. Room On The Roof bestaat sinds 2015 en zit in de toren op het monumentale Bijenkorf-pand aan de Dam in Amsterdam. Het is een bijzondere plek die is omgetoverd tot een culturele broedplaats. In samenwerking met het Rijksmuseum nodigt de Bijenkorf nationale en internationale kunstenaars uit om vanuit hier aan hun projecten te werken. De werken die ontstaan vanuit Room On The Roof worden op verschillende manieren in of rond de Bijenkorf aan het publiek getoond.

Lees ook:  Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins

De kunstenaars voor De Grote Nederlandse Kunstkalender worden geselecteerd door een onafhankelijke, deskundige redactie. Hierdoor is een mooie zeer diverse collectie ontstaan. De kalender is familie van de Grote Rotterdamse Kunstkalender die vijf jaar op rij verscheen. De Amsterdamse en Haagse edities zijn ook al uitgebracht en Noord-Brabant had vorig jaar de primeur. Een pareltje om te krijgen, te geven en te hebben. Bestellen kun je ‘m online voor €34,95.

De grote nederlandse kunstkalender - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

0 comments on “Drie kilo kunstkalender, een musthave!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *