DIY: bouw je eigen bedframe

by Isabeau Kamphuis

Je bed is toch wel één van de belangrijkste meubelstukken in je woning, misschien wel het belangrijkste meubelstuk. Een goede nachtrust is de sleutel voor een productieve dag en de plek waar we allemaal aan het inde van de dag naar uit kijken. Maar ook die heerlijke luie zondagen en film marathons mogen niet vergeten worden. Kortom; een goed bed is wel een investering waard. Maar wie zegt dat deze investering uit geld moet bestaan? Met wat extra tijd zet jij zo een eigen bedframe in elkaar. We hebben de leukste en meest innovatieve DIY bedden op een rijtje gezet.

1) Pallet bed
Toch wel de populairste manier om zelf een bed te DIY’en en vaak ook het eerste waar bij deze term aan gedacht wordt. Pallets kosten een stuk minder dan een compleet nieuw bedframe en vormen daarmee de ideale verhoging voor je matras. Voor slechts een paar euro heb je al een pallet. Je kunt gaan voor de rustieke look en ze alleen even goed schuren om splinters te voorkomen of er een likje verf overheen gooien zodat je houten frame perfect bij de rest van je kleurenpalet aansluit. Wel belangrijk bij dit simpele bedframe is een goed matras; daar moet je namelijk alle ondersteuning voor je lichaam uithalen. Onze tip: ga voor één van de orthopedische matrassen bij Matrasaanhuis.nl.

2) Pallet hoofdbord
Een bed zonder hoofdbord of je pallet bed gewoon net iets meer aan willen kleden? Ook dat is zo opgelost met twee extra pallets. Alles wat je dan nog nodig heb voor deze rustieke look is een pot beits of wood stain en je favoriete boeken om er in te zetten.

Lees ook:  Revolutionaire waterfiltertechnologieën: puur drinkwater voor thuis

3) Ikea hack bed
Eén van de meest bekende Ikea hacks is toch wel ladenkasten omtoveren in een bed frame. Zo hoef je geen geld uit te geven aan zowel een bedframe als kasten maar vang je twee vliegen in één klap. Naast budget vriendelijk is deze hack ook nog eens de perfecte oplossing voor kleine woonruimtes.

4) Mulitplex bed
Deze DIY vereist iets meer handigheid en een goede boormachine (tip: check de Makita aanbiedingen bij Mtools) maar geeft je wel een eindresultaat waar elke minimalist van droomt. Multiplex platen worden steeds vaker gebruikt door slimme DIY’ers voor kaste, bureau’s en bedden en vormen het perfecte materiaal om een simpel bedframe van in elkaar te zetten.

Foto header, via iStock. Credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy