5 x de lekkerste koffie met likeur combinaties

by Redactie

Open haard aan, warme plaid over je benen geslagen en een verse kop koffie met daarin een heerlijk likeurtje. Het beste recept om weer warm te worden tijdens deze koude wintermaanden. Wij tippen daarom de 5 lekkerste combinaties van koffie en likeuren:

1) Storm in een kop koffie
We beginnen gelijk met een tip die niet voor watjes is. Namelijk een koffie waarin 5 verschillende soorten sterke drank worden gedaan! Vul een glas met twee derde hete koffie (gebruik het liefst verse koffiebonen, voor de beste, volle smaak). Vul dit vervolgens aan met Amaretto, Irish Cream, hazelnootlikeur (alles 10 ml) en een klein scheutje kaneellikeur. Goed roeren en top het af met wat opgeklopte volle melk of slagroom.

2) Hete neus
Je neus gaat gegarandeerd weer open staan van deze combi. Meng een lungo met 1,5 tl Tia Maria, 1,5 tl Frangelica en 2 tl klassieke Baileys. Serveer met wat krokante Italiaanse cantuccini ‘on the side’.

3) Dokkumer koffie
Een waar oud-Hollandsch recept: een glas hete koffie met een (flinke) scheut beerenburg, afgetopt met slagroom. Oorspronkelijk werd hiervoor de Dokkumer Sonnema Berenburg gebruikt, vandaar de naam van de koffie.

4) Rüdesheimer Kaffee
Dit recept is bedacht in 1957 door de Duitse tv-chef Hans Karl Adam afkomstig uit Rüdesheim am Rhein. Hij vermengde een verwarmde Asbach Uralt met hete koffie, deed er nog wat slagroom op en maakt het af met cacao. Cheers!

5) Carajillo
Spaanse koffie, maar dan anders. Want niet met Tia Maria, maar met Brandewijn. Je bereidt hiervoor een klein glaasje sterke koffie en vult dit aan met een zogenaamde “picardía”. Leuk detail: het betreft hier een Spaanse brandewijn die naar men zegt puur niet te drinken is.

Lees ook:  Dit alcoholvrije drankje doet niet onder voor een echte gin & tonic

Foto header via iStock, credits: kobeza

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy