Verfijn je thuis-barista skills met deze tips!

by Imke Walenberg

Al eerder schreven we dat je voortaan een haast perfecte thuis-barista kan zijn, dankzij mooie machines zoals de deze zomer gelanceerde N Creatista. Wil je je barista-skills nog wat meer tot in de puntjes verfijnen, dan is het van belang de juiste balans tussen complexe koffie-aroma’s en zacht melkschuim te vinden. Niet de makkelijkste opgave…

N helpt de cappuccino-liefhebbers goed op weg, want ze lanceerden onlangs de Barista Limited Editions, verkrijgbaar in drie varianten:

– Chiaro (voor een zoete, milde cappuccino)
– Scuro (voor een krachtige macchiato)
– Corto (voor een intense ristretto)

Verfijn je thuis-barista skills met deze tips! - N Barista - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogVerfijn je thuis-barista skills met deze tips! - N Barista - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor ieder wat wils dus; veel Nederlanders zoeken namelijk een optimale balans in bitterheid, body en smaak. En die zijn terug te vinden in deze limited editions. Lekker!

Ok, de koffie is dus zo een ‘makkie’. Maar dan de melk. Met de N Creatista is het gelukkig eenvoudig de melk eenvoudig op te schuimen. Waar je als professionele barista het kannetje met melk mee moet bewegen, zoekend naar het juiste punt, doet de Creatista dat al zelf voor je. Wat wel van belang is als het opschuimen klaar is, is het zogenaamde walsen.


 

Want het kan dat na het opschuimen er toch nog wat grotere belletjes in de melk zitten. Die laat je verdwijnen door met de kan één of twee keer kort te tikken op je aanrecht. Vervolgens ga je walsen. Oftewel, het snel ronddraaien van de melk in de kan zodat de melk zijdeachtig wordt en vooral mooi glimmend. Vervolgens schud je als het ware de melkschuim bovenop je koffie. Liefst met een beetje tempo erin, zodat het zich vermengt met de cremalaag van de koffie. Het resultaat: een perfecte cappuccino met een heerlijke body!

Lees ook:  Eén vijfde Nederlanders geeft huisdier kerstlook!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy