Veilig op wintersport: tips & tricks

by Isabeau Kamphuis

Met een rode neus door de sneeuw naar beneden om vervolgen na te borrelen in de après ski en met warme chocomel voor een kampvuurtje of openhaard te eindigen. Wintersport is het toppunt van winterpret en sommige van ons kijken er dan ook het hele jaar naar uit. Maar om te kunnen genieten moet je natuurlijk wel de juiste spullen bij je hebben, want veiligheid gaat voor alles!

Uitrusting
Het eerste waar je aan denkt wanneer je op wintersport gaat is waarschijnlijk je uitrusting. Skiën of snowboarden doe je natuurlijk niet in je alledaagse kleding. Naast je ski’s of snowboard zelf heb je ook special schoenen nodig waarmee je jezelf aan je planken vastklikt, eventueel stokken voor de skiërs, een helm en natuurlijk kleding. Naast een broek en een goede jas wil je ook absoluut een goede onderlaag bij je hebben. Een thermo legging is tijdens deze vakantie je beste vriend en een dikke fleece trui met een hoge col is een grote aanrader. De hele outfit maak je natuurlijk compleet met goede handschoenen en een skibril. Mocht je voor het eerst op wintersport gaan en heb je dit allemaal niet achter in je kast liggen, dan kun je deze wintersport uitrusting huren. Extra tip: het is zelfs mogelijk een lawineset te huren. Zeker aan te raden!

Huidverzorging
Goed aankleden is dan misschien prioriteit nummer één, je lichaam goed tegen deze harde weeromstandigheden beschermen gaat eigenlijk nog een stapje verder. Ondanks de kou kun je flink verbranden op de piste. De witte sneeuw onder je voeten reflecteert de zonnen stralen en je gezicht insmeren is dan ook zeker een aanrader. Onze gouden tip: gebruik een dagcrème met een hoge SPF in plaats van een zonnebrand. Op de piste droog je sneller uit dan je denkt. Dit geldt overigens ook voor je lippen en een goede lippen balsem met SPS is het dan ook zeker waard om aan te schaffen.

Lees ook:  3 x afkoelen met zelfgemaakte ijsjes

Auto
Ga je zelf met de auto de bergen in? Vergeet dan vooral niet om ook je auto goed uit te rusten. Om je auto winterklaar te maken kun je onder andere deken aan ruitersproeiervloeistof met antivrieskracht, een deken voor op je vooruit en natuurlijk winterbanden! Maar vergeet ook niet om een goede set sneeuwketting aan te schaffen; in Nederland misschien overbodig, maar op wintersport een echte lifesaver.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy