Restaurant Danel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Utrecht is met Danel een Franse food parel rijker

Ik heb 10 jaar lang in Utrecht gewoond; grotendeels tijdens mijn studie een daarna nog een tijdje voor de liefde en werk. Inmiddels woon ik echter er alweer 5 jaar niet meer. Waar ik voorheen bijnda dagelijks in Hoog Catharijne kwam, kom ik hier nu haast nooit meer. Net als in de stad Utrecht zelf. Kom ik nu aan op Utrecht Centraal Station dan is het alsof ik in een totaal andere stad ben terecht gekomen. Haast metropolisch te noemen. Want wat is het oude, grauwe, claustrofobische Hoog Catharijne veranderd in een prachtig Nieuw Hoog Catharijne dat stad en station op een eerbiedwaardige manier met elkaar verbindt.

Afgelopen september was de brug (de Noordelijke Plaatbrug) naast Hoog Catharijne ook klaar. Nice to know: nog dit jaar stroomt het water tot onder deze brug. Aan dit water, grenzend aan TivoliVredenburg, heeft in september ook een nieuw restaurant haar deuren geopend, Danel. Restaurant Danel voert een Franse keuken met klassieke en moderne gerechten. Voor de naam van het restaurant liet men zich inspireren door het Quatuor Danel, een Frans strijkkwartet met een grote internationale reputatie en vaste gast van TivoliVredenburg.

Bij binnenkomst valt gelijk die Franse touch op: lange rode banken, Franse bollampen, veel spiegels én een open keuken met chef’s table! Het geeft het geheel een internationale uitstraling. Ook valt de grootte gelijk op, want die is oprecht groots te noemen. In het restaurant zijn maar liefst 200 zitplaatsen, en buiten op het terras nog eens 150. We nemen plaats op één van de rode banken en laten ons de menukaart welgevallen.

Lees ook:  Sterkwater lest (dieet-proof) de dorst

Restaurant Danel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Restaurant Danel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Al snel zien we dat de menukaart een mix is van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Vervolgens is het ook aan de gasten zelf om deze keur aan kleine gerechten te mixen en matchen. Met een dergelijk concept is het altijd leuk dat je lekker ongedwongen de hele avond kan tafelen, er zit geen druk achter voor-, hoofd, of nagerecht. In drie bestelrondes laten we ons verrassen door (bijna) alles van de kaart. Van mosselen (Moules Mariniere) en coquilles tot aan een quiche van drie kazen, entrecote, ratatouile en artisjok. Voor ieder zit er wel wat wils bij. Alles smaakt goed, hoewel de opmaak van de bordjes soms ietwat slordig is, maar dat mag de culinaire pret zeker niet drukken. Natuurlijk bestellen we ook een portie Franse frietjes (‘Frites Parisienne’) en die zijn precies zoals ze horen te zijn; dun, klein beetje krokant en niet vet. Lekker!

Restaurant Danel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Coquilles (foto via Facebook pagina Danel)
Restaurant Danel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Entrecote (foto via Facebook pagina Danel)

Omdat we al aardig vol zitten van alles, zijn we zuinig met de toetjes. We nemen een chocoladetaart en appelcrumble. Met name de laatste is heerlijk klaargemaakt. Maar vooral ook méér dan genoeg. We bestellen nog een koffie en we constateren dat de avond is omgevlogen. Danel is een fijne plek voor een avond vol goede gesprekken en, niet al te gecompliceerd maar lekker, Frans eten. Alsof je daadwerkelijk ergens in Frankrijk in een restaurant zit. Met het enige verschil dat wanneer je naar buiten stapt in de bedrijvige wereld van het opgehipte Utrecht terecht komt.

Restaurant Danel
Website: danel-utrecht.nl
Vredenburgkade 11, Utrecht

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Utrecht is met Danel een Franse food parel rijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *