Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe

by Naomi Louwerens

Wat is het toch dat de natuur met je doet? Lekker de paden op, de lanen in doet mij altijd goed en lijkt een helende werking te hebben. Zeker nu tijdens de herfst is het wandelen door de velden en bossen heerlijk, op zoek naar paddenstoelen, omringd door de geuren en kleurenpracht van dit seizoen.

Ondanks dat ik het heerlijk vind om de wereld te verkennen en zoveel mogelijk landen te ontdekken, vind ik een weekendje weg in eigen land ook enorm fijn. 2 daagjes weg van huis in ons mooie Nederland kan mij al volledig tot rust brengen en het gevoel geven er even helemaal uit te zijn geweest.

Veluwe ultieme relax bestemming
Voor het ultieme relax weekend in de natuur is de Veluwe mijn favoriete bestemming en laat Bilderberg Hotels daar nou maar liefst 7 hotels hebben!

Afgelopen maand bracht ik daarom een relaxt weekend door bij Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborgh in Garderen, midden op de Veluwe omgeven door groen. Samen met een groep mede bloggers, waarmee ik de omgeving verkende, en optimaal door het hotel verwend ben middels heerlijke behandelingen in de Spa en veel lekker en gezond eten om even helemaal bij te komen.

Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Op de website van Bilderberg wordt Résidence Groot Heideborgh omschreven als: ‘’Een oase van rust en gastvrijheid omsloten door heide en Veluwse bossen.’’

En dat is het zeker! Een imposant pand met maar liefst 85 recent gerenoveerde kamers, 16 moderne vergaderruimtes, 2 restaurants, een wellness, zwembad en fitness faciliteiten, midden op de Veluwe omringd door meerdere hectaren natuurgebied, eigen schapenweides, een eigen imkerij en prachtige bosgebied.

Lees ook:  Glampen met je kids in de Loire

Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wandelen met de boswachter
Ondanks dat we op de aankomst dag regen hadden, hebben we volop van alle faciliteiten en de omgeving kunnen genieten en zijn we er, na een heerlijke gezonde lunch, zelfs enkele uren op uit geweest met een boswachter.

Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Direct achter het hotel ligt namelijk een uitgestrekt heidegebied, met imposante bossen en paarse heidevelden die toen nog volop in bloei stonden. Boswachter Aart vertelde ons tijdens de wandeling door dit gebeid vol passie over de meest bijzondere plekjes en leidde ons naar de mooiste plekjes met paddenstoelen, bloeiende heide en wilde zwijnen, allemaal slechts op enkele minuten lopen vanaf het hotel.

Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Via het hotel is het mogelijk om een privé wandeling of fietstocht te boeken met boswachter Aart, wat zeker een aanrader is als je echt meer te weten wil komen over dit mooie en bijzondere natuur gebied en natuurlijk de mooiste plekjes wil ontdekken, die deze boswachter op zijn duimpje kent!

Aanraders in de omgeving
Maar ook natuurgebied Kootwijkerzand is het bezoeken waard. Dit bijzondere stuifzandgebied is het grootste van West Europa met een oppervlakte van 700 hectare. Hier ben je al in 10 minuten rijden vanaf het hotel en vind je vele wandel en fiets routes, maar ook het monumentale zendstation Radio Kootwijk en uitkijktoren ‘’de Zandloper’’ zijn fascinerend en het bezoeken of beklimmen waard voor uitzichten zoals deze.

Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daarnaast is het historisch Amersfoort, Harderwijk en het gezellige Apeldoorn minder dan een half uur rijden van het hotel verwijderd. En zijn er vele pretparken en culturele bezienswaardigheden in de buurt van Garderen, zoals Burgers Zoo, het Dolfinarium, de Apenheul, het Openlucht Museum en Paleis het Loo, om maar enkele van mijn favorieten te noemen. Naast de pittoreske dorpen en prachtige kastelen in de nabije omgeving.

Lees ook:  4 x de leukste spontane zomerse uitjes

Eten en wellness bij Bilderberg Résidence Groot Heideborgh
Genoeg te doen hier dus, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is ook makkelijk mogelijk om een heel weekend in en om het hotel te vertoeven. De vele faciliteiten zorgen ervoor dat je helemaal nergens naartoe hoeft om je optimaal te vermaken.

Met een a la carte restaurant, een eigen proeverij en sfeervol Grand Café met meerdere buiten terrassen, biedt het hotel voldoende diner en borrel opties.

Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel: ultiem relax weekend op de Veluwe - Bilderberg Hotel Résidence Groot Heideborg - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daarnaast zijn de heerlijke Spa en Clarins beauty en wellness faciliteiten voor mij de reden dat ik dit hotel al 5 keer eerder heb bezocht. Naast de andere 6 unieke hotels van de Bilderberg keten op de Veluwe is dit hotel bij mij favoriet om zijn diverse behandelingen, sublieme massages, hydro-massage bad en knusse sauna en infrarood cabines die zelfs privé te reserveren zijn.

Wil jij dit ook eens zelf ervaren en ben je benieuwd geworden? Check dan zelf alle faciliteiten en geniet pakketten, inclusief gastronomie en wellness behandelingen, die dit hotel te bieden heeft via: www.bilderberg.nl/garderen/residence-groot-heideborgh/

Voor meer info over bijzondere hotels voor het ultieme weekendje weg in Nederland en Europa kan je mij ook op social media volgen waar ik dagelijks nieuwe foto’s deel.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy