Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst

Het is de stad van chocola, friet en bier. Of nou ja, dat is het “saaie” dat we van Brugge weten! Wat weten we nog meer? Dat de binnenstad prachtig is, met kanaaltjes en zwanen, gigantische kerken en dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Het is zelfs wereldberoemd! In de Intercity vanuit Gent word ik aangesproken door twee mannen uit Portland, Oregon die niet kunnen geloven dat wij, Europeanen, Amerika zo cool vinden. Wij kunnen ons elke dag laven aan het cultureel erfgoed en zij kijken tegen de skyscrapers aan… Ok, leuk voor jullie Yankees, maar ik wil naast ouderwetse schoonheid ook iets cools. Oude mensen gaan kerken bezichtigen. Ik wil hippe shit!

En ja hoor. Dat wil Brugge ook. Het wil meer zijn dan de hordes toeristen die zich verdringen op de Markt om selfies te maken met de Belfort. Of in de bootjes varen op een zonnige dag.

Dus, cut the crap. Waar moeten we naartoe als we in Brugge zijn?!

Begin gewoon op de Markt. Moet je geweest zijn omdat het toch wel echt heel nice is. Maar ga dan meteen de tourist trap uit en loop de Hoogstraat in. Door de Langestraat en eindig bij de Kruispoort. In dit gedeelte van de stad zitten een paar hidden gems.

Na een bezoek aan rariteitenkabinet Depot d’O en de 30/Highstreet Art Gallery drink ik mijn verplichte Dagelijkse Cappuccinootje bij Hermanus. Een cafe waar fonkelende motoren voor, maar ook achter de deur staan. Je drinkt er niet alleen een heerlijke koffie, je kunt er ook een old-school caferacer inclusief shiny helm en handschoenen kopen. Gelukkig heb ik mijn motorrijbewijs niet want na een aantal biertjes bij de buren bij De Kelk mag ik sowieso niet meer rijden.

Lees ook:  Kaboom Hotel Maastricht
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Dosis inspiratie opdoen in Depot d’O en 30/Highstreet Art Gallery
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
‘Dagelijkse Cappuccinootje’ bij Hermanus
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Biertjes bij De Kelk

Check daarna de Sint Jakobsstraat en de Ezelstraat. Deze uitvalsweg zit vol met jonge creatieve ondernemers die toffe winkeltjes en barretjes hebben geopend. Loop binnen bij de Makers Republiek waar je lokale handgemaakte producten koopt, of bij Gouts et Couleurs waar ze te gekke gifts hebben. Een andere tip, en deze tip MOET je opvolgen, ga naar Chocolaterie en Biscuiterie Spegelaere (alleen al de naam is toch heerlijk?!). Proef hier de “Zoenen”. En dan niet de gewone maar die met hazelnoot. Ja, het is een soort van “negerzoen” (yes, ik gebruik hem gewoon nog), maar dan goddelijk. Ik ben zelfs terug de winkel ingelopen om de beste man te bedanken dat hij deze aan me had verkocht.

Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Zoenen!
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Moois bij Gouts et Couleurs
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Handmade in Bruges

Dit is een perfect Bruggetje (pun intended) naar de rest van de Bourgondische gastronomie. Als je een sterrenwaardig diner wilt loop binnen of reserveer bij Bonte B. Prachtige gerechten, heerlijke wijn, genieten. Lunchen doe je bij Bistro Bruut, waar de “patron” dagelijks nieuwe gerechten serveert. Hij laat zich elke dag inspireren op de markt en komt terug met smaakexplosies. Drink een biertje of twee bij Cafe des Amis, en duik daarna je mand in bij het relaxte en moderne hotel Monsieur Maurice! Nog een Brugse food secret ontdekken? Bekijk dan vooral ook nog dit filmpje.

Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Slapen bij Monsieur Maurice
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Heerlijk eten bij Bistro Bruut
Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Overal fijne biercafeetjes

Brugge, je hipheid heb ik ontdekt. De volgende keer neem ik mijn vriendin mee en wil ik ook je romantische kant leren kennen. Een guur herfstwindje, bladeren van de bomen, de Middeleeuwse kanalen, de zwanen, kronkelstraatjes en geplaveide pleintjes. Nodig je me dan weer uit?

Lees ook:  Overnachten in een plaggenhut met Oerbnb

Foto header via iStock, credits: stormwatch153

0 comments on “Travel: op zoek naar hip Brugge in de herfst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *