Tip: Street art kijken + ongecompliceerd lekker eten in De Bajes

by Hugo Stuurman

Street Art Bar en Bikkesement De Bajes is een prachtige tent gelegen aan de Utrechtsestraat, op de hoek van het Rembrandtplein. Ondanks de locatie, is het niet specifiek gericht op toeristen en heeft het een stoere Amsterdamse uitstraling. Ongeveer 6 maanden geleden geopend en sinds de minder succesvolle Tony Chocolonely chocolade-pasta hebben ze een revisie van het menu ondergaan. Wij geven ze een tweede kans.

“Bajes”, in zijn tweede betekenis van het woord, betekent huis in het Jiddisch. Het restaurant is 500 vierkante meter en heeft hoge plafonds, maar is toch in staat een warme sfeer te creëren. Overal zijn hoekjes waar je heerlijk kan neerploffen en de fantastische streetart van Vroom & Varrosieau maken het eigenlijk alleen al de moeite waard om even binnen te gaan kijken. We nemen plaats in een van de hoekjes onder de net nieuw aangeschafte Banksy – oplage 300 stuks à 9500 euro per stuk.

Het nieuwe menu heeft een 3-gangen dat in het oog springt door zijn bijzonder lage 30 euro. Het menu biedt hoge kwaliteit, ongecompliceerd lekkere gerechten. Sharing platters met Spaanse ham en kaas, quesidillas en nacho’s vooraf. Als hoofd biedt de Bajes een bijzonder goede burger. Amsterdammers worden de laatste jaren door alle verschillende burgertenten aan hoge kwaliteit tentoongesteld, maar de burger van de Bajes zit hoog in mijn lijstje. Opvallend: Het broodje van de burger is met zwarte kool gemaakt – en is dus zwart. Gratis tip: neem geen triple aangezien de dubbel al mega is.

De Bajes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als dessert is toch Tony Chocolonely nog op de kaart te vinden, nu als crème brûlée met knettersuiker en frambozensorbet. Super variatie op de traditionele brûlée! De oreo cheesecake en scroppino maken de avond compleet.

Lees ook:  Op welk festival hang jij uit dit jaar?

De Bajes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie: kom naar de Bajes voor de streetart, blijf voor de burger, en ga daarna nog een dansje wagen in deze coole Street Art Bar.

Openingstijden
Sunday – Thursday

16.00 – 01.00
Friday – Saturday
16.00 – 03.00

De Bajes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy