Wasteboards - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Skateboard van plastic afval (+ winactie!)

Dat plastic afval een bedreiging is voor onze planeet hoeven we je niet meer te vertellen. We schreven al eerder over vindingrijke oplossingen om de plastic soep te verminderen en te hergebruiken. Daar kunnen we er eentje aan toevoegen: Wasteboards! Skateboards gemaakt uit afgedankte plastic doppen.

Misschien ben je ze al eens tegengekomen, want hun ‘bakery’ doet menig festival aan. Het concept is even simpel als briljant. Ze verzamelen plastic doppen, gooien die in een mal. Even bakken in de oven, wieltjes eronder en rijden maar!

Wasteboards - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Alle doppen die worden gebruikt voor de boards worden ingezameld door onder andere skateboarders, bezoekers van muziekevenementen, schoolkinderen en organisaties zoals het KNGF. Elk Wasteboard is handgemaakt en gebakken in een speciale oven. Doordat de doppen redelijk eigenwijs zijn in hun smeltproces is het design wel te sturen, maar ligt de uitkomst nooit 100 procent vast. Plus elk deck is uniek, want elk patroon is anders.

Wasteboards biedt twee verschillende decks aan, de Squid en de iets grotere Star. Je kunt de decks met of zonder wielen bestellen. Op de site staan verschillende designs, maar wil je een eigen ontwerp dan kan dat vaak ook. Je eigen board op maat! We reden hier al even wat rondjes op een board en ook de rij-eigenschappen zijn prima, zelfs voor niet-skaters.

Wasteboards - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wij kregen op de redactie een Wasteboard met een heuse cappuccino opbouw met de laagjes van koffie, melk en schuim. Winnen? Volg ons op Facebook of Instagram en laat een reactie achter. Wie weet rijd jij straks rond op dit coole board.

Lees ook:  Poets je huis eens met goede bacteriën

0 comments on “Skateboard van plastic afval (+ winactie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *