On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland

Bij het huren van een auto denk je wellicht niet gelijk aan het bezoeken van een museum. Terwijl dat juist een top-combi kan zijn, helemaal als je eens een ‘anders-dan-anders’ museum wilt bezoeken. Musea die niet per se makkelijk bereikbaar zijn met het ov, maar wel waren verborgen parels zijn. Om die reden lanceert Europcar in oktober een speciaal boekje: ’44 off the road musea’’. Namens Europcar worden er 44 hidden treasures verzameld en gebundeld in dit mooie boekje dat (gratis) verspreid wordt onder Europcar klanten.

Wij mochten één van de 44 musea bezoeken, met een gehuurde auto natuurlijk. Zodoende gingen we op pad naar Museumpark Archeon in Alphen aan de Rijn. Vanuit Amsterdam ben je met een gehuurde auto al binnen drie kwartier bij dit openluchtmuseum. Zou ik met het openbaar vervoer zijn gegaan, dan had me dat minstens 1,5 uur gekost (woon je in Brabant dan zou dat zelfs meer dan 3 uur zijn, tegen 1,5 uur met de auto).

On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogOn the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Breng je het Archeon een bezoek dan is het zeker de moeite waard er een hele dag voor uit te trekken. Het park is opgedeeld in verschillende tijdvakken, de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen en er is werkelijk continue iets te doen. Van zwaardvechten tot aan een schouwspel van een Romeinse ‘legioen’ en van brood bakken tot aan een gladioterengevecht. Het leuke is dat het ook echt leuk is voor jong én oud. Als volwassene worden je geschiedenislessen weer even goed opgefrist en je kids komen waarschijnlijk ogen te kort. Interactie alom in het Archeon. Leuk is daarnaast dat de medewerkers van het park allemaal een rol spelen, de een is leerbewerker, de ander weer een gladior. En je mag ze alle vragen stellen die je wilt. Het zijn vaak namelijk mensen die ook echt iets met geschiedenis of archeologie hebben gedaan tijdens hun studie.

Lees ook:  Op een arty (en snelle) roadtrip door Barcelona met de Kia ProCeed

On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogOn the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogOn the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ook het eten op het park is helemaal in stijl; zo eet je bijvoorbeeld middeleeuwse pannenkoeken in het Minderbroeders klooster en in een Romeinse Herberg kan je je tegoed doen aan allerlei koude en warme gerechten. Wil je je bezoeken helemaal goed afsluiten, dan drink je nog een glas Mede wijn. Oftewel een eeuwenoude honingwijn gebaseert op een witte of rode wijn. Wel met mate natuurlijk, want de auto moet ook weer worden teruggebracht!

On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogOn the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog  On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Travel Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “On the road met Europcar: op bezoek bij de verborgen museum parels van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *