Must see: de fascinerende documentaire We Margiela

by Imke Walenberg

Afgelopen zondag vond in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam de wereldpremiere plaats van de documentaire We Margiela. Het Belgische modehuis Maison Martin Margiela wist in de twinitigste eeuw uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen. En dat ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten.

De keuze voor Museum Boijmans Van Beuningen voor de filmpremière is oveirgens niet raar gekozen. Margiela hield op deze plek namelijk twintig jaar geleden zijn eerste museumtentoonstelling. Daarbij vormt de wereldpremière van de documentaire ook het begin van de tentoonstelling Change the System in het musuem, dat gaat over de veranderkracht van kunst en design.

Wat de documentaire zo fasinerend maakt is dat we voor de eerste keer het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela zien. De Belgische modeontwerper Margiela begint in 1988, samen met Jenny Meirens, Maison Martin Margiela. In de film horen we Meirens en leden van het creatieve team (die altijd kenmerkende witte labjassen droegen) praten over de creatieve processen en de bijzondere filosofie van het modehuis. Dit alles gecombineerd met uniek archiefmateriaal.

We Margiela - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog We Margiela - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als je geïnteresseerd bent in (mode)geschiedenis, of uberhaupt in een inspirerende kijk in de wereld van een creatief bedrijf dat haar stempel in de kunstwereld zeker heeft gedrukt, dan is We Margiela een must visit. Helemaal in deze donkere herfstdagen…

Lees ook:  Online verkiezingskoorts: D66 meest gezochte partij, Baudet meest gezochte lijsttrekker

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy