We Margiela - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Must see: de fascinerende documentaire We Margiela

Afgelopen zondag vond in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam de wereldpremiere plaats van de documentaire We Margiela. Het Belgische modehuis Maison Martin Margiela wist in de twinitigste eeuw uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen. En dat ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten.

De keuze voor Museum Boijmans Van Beuningen voor de filmpremière is oveirgens niet raar gekozen. Margiela hield op deze plek namelijk twintig jaar geleden zijn eerste museumtentoonstelling. Daarbij vormt de wereldpremière van de documentaire ook het begin van de tentoonstelling Change the System in het musuem, dat gaat over de veranderkracht van kunst en design.

Wat de documentaire zo fasinerend maakt is dat we voor de eerste keer het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela zien. De Belgische modeontwerper Margiela begint in 1988, samen met Jenny Meirens, Maison Martin Margiela. In de film horen we Meirens en leden van het creatieve team (die altijd kenmerkende witte labjassen droegen) praten over de creatieve processen en de bijzondere filosofie van het modehuis. Dit alles gecombineerd met uniek archiefmateriaal.

We Margiela - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog We Margiela - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als je geïnteresseerd bent in (mode)geschiedenis, of uberhaupt in een inspirerende kijk in de wereld van een creatief bedrijf dat haar stempel in de kunstwereld zeker heeft gedrukt, dan is We Margiela een must visit. Helemaal in deze donkere herfstdagen…

Lees ook:  Zo scoor je jouw ideale laptoptas
Categories Media

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Must see: de fascinerende documentaire We Margiela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *