Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam

by Imke Walenberg

Veel mensen denken dat het kleinste huis van Amsterdam ergens aan de grachten van onze hoofdstad ligt. Dat krijg je immers vaak te horen als je een rondvaart maakt over de wateren aldaar. Recentlijk kwamen we er echter achter dat dat toch niet helemaal klopt. Het kleinste huis ligt namelijk midden in het historische stadshart van Amsterdam, en is genaamd (hoe kan het ook anders) Het Kleinste Huis.

Het telt 3 etages en meet 2.02 meter breed en 5 meter diep en stamt uit ca 1738. Het bevindt zich in de Oude Hoogstraat 22, pal naast het Oost Indisch Huis en het poortje naar de Walenkerk. Het huisje heeft al vele verschillende hoedanigheden gekend. En van 2002 tot en met 2014 heeft het zelfs nog als woonhuis gefungeerd. Maar sinds 2014, 276 jaar na de start van de eerste winkel, zit in het minihuisje de kleinste theewinkel van Amsterdam verscholen. Heb je er geen weet van dat het er zit, dan loop je er ook zo voorbij.

Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

En dat is zonde! Want je kijkt je ogen uit zodra je hier binnenstapt. Op de begande grond, op een oppervlakte van slechts 9m2 kan je een keur aan verse theeën, voorverpakte thee, thee-accessoires en theeservies beruiken, beproeven, bekijken en kopen. Ga je met de smalle wenteltrap naar boven dan kom je in een heuse theekamer. Met plek voor ook precies één prachtig gedekte theetafel. Hier vinden theeproeverijen en workshops plaats. De historische (achtergrond)verhalen die de eigenaar van het pandje erbij kan vertellen maken de beleving compleet. Super-tip als je toerist in eigen land (hoofdstad) wilt zijn.

Lees ook:  Capriole Café: een oude verffabriek omgetoverd tot koffie-walhalla

Beeld header: via Facebook-pagina Het Kleinste Huis

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy